Η Σαουδική Αραβία έκλεισε συμβόλαιο 6 δις ευρώ με τη Γαλλία για ελικόπτερα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία υπέγραψαν τη μεγαλύτερη σύμβαση προμήθειας ελικοπτέρων στη Μέση Ανατολή. Η συνολική αξία της σύμβασης είναι περίπου 6 δισ. ευρώ.

Κατά την επίσημη επίσκεψη του διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στη Γαλλία, συνήφθησαν συμφωνίες δισεκατομμυρίων ευρώ μεταξύ του Ριάντ και του Παρισιού σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού και του ενεργειακού.

Στο Επενδυτικό Φόρουμ Σαουδικής Αραβίας-Γαλλικής, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρίγκιπα διαδόχου Μπιν Σαλμάν στο Παρίσι, έγινε συμφωνία μεταξύ της γαλλικής εταιρείας Airbus και της Scopa, μιας από τις αμυντικές εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Scopa, Φεββάζ αλ Ακίλ, σε δήλωση στην κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας Al Ekhbariya, δήλωσε ότι η συμφωνία με την Airbus είναι η μεγαλύτερη συμφωνία στη Μέση Ανατολή στον τομέα της.

Σημειώνοντας ότι η συμφωνία με την Airbus περιλαμβάνει εγχώρια παραγωγή στρατιωτικών και πολιτικών ελικοπτέρων, ο Ακίλ σημείωσε ότι το έργο είναι αξίας 25 δισ. ριάλ (6,09 δισ. ευρώ).

Ο Ακίλ πρόσθεσε ότι με το έργο θα προκύψουν 8.500 ευκαιρίες απασχόλησης στη Σαουδική Αραβία.

Συμφωνία με την Airbus για 30 αεροσκάφη

Σύμφωνα με τα νέα στο επίσημο πρακτορείο της χώρας SPA, η Flynas, θυγατρική της Εθνικής Αεροπορικής Εταιρείας της Σαουδικής Αραβίας, συμφώνησε με την Airbus να αγοράσει 30 αεροσκάφη νέας γενιάς A320neo.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Flynas, Μπάντερ αλ Μοχάνα, δήλωσε ότι η συμφωνία για 30 αεροσκάφη, που ξεπερνούν τα 14 δισεκατομμύρια ριάλ (3,41 δισεκατομμύρια ευρώ), πραγματοποιήθηκε στην πραγματικότητα στο πλαίσιο παραγγελίας για 120 αεροσκάφη αξίας 32 δισεκατομμυρίων ριάλ (περίπου 7,80 δισεκατομμύρια ευρώ). από την Airbus.

Ο Μοχάνα ανέφερε ότι στοχεύουν να αυξήσουν τον στόλο Flynas σε 250 αεροσκάφη, πρόσθεσε ότι η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας προγραμματίζει να πετάξει σε περισσότερους από 250 προορισμούς στον κόσμο το 2030 και να αυξήσει τον ετήσιο αριθμό επιβατών στα εθνικά αεροδρόμια στα 300 εκατομμύρια.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ