Τα ισραηλινά άρματα μάχης Merkava εκτός από την Κύπρο θα πάνε και στο Μαρόκο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «vpk», επικαλούμενη το μαροκινό ειδησεογραφικό site «360», αναφέρει ότι το Μαρόκο θα αγοράσει σύντομα μια ποσότητα ισραηλινών αρμάτων μάχης Merkava για τις ένοπλες δυνάμεις του.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν, ακόμη, ότι η συμφωνία για τα  ισραηλινά άρματα στο Μαρόκο αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την πηγή, το Μαρόκο, μαζί με την Κύπρο, θα γίνουν οι πρώτοι αγοραστές αρμάτων μάχης Merkava εκτός Ισραήλ. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει τους επόμενους μήνες.

Η ειδησεογραφική πύλη υποστηρίζει ακόμη ότι το Μαρόκο θα αγοράσει  τα άρματα μάχης Merkava με τους όρους της ισραηλινής πλευράς – χωρίς, δηλαδή, το δικαίωμα να τα μεταφέρει στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, το Ραμπάτ διέψευσε πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες το Μαρόκο μετέφερε στην Ουκρανία περισσότερα από 70 άρματα μάχης T-72B, τα οποία εκσυγχρονίστηκαν από την Excalibur στην Τσεχική Δημοκρατία.

Στις 22 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών του Μαρόκου, Νάσερ Μπουρίτα, δήλωσε μετά από συνάντηση στο Ραμπάτ με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρι Κουλέμπα, ότι το βασίλειο δεν είναι σε καμία περίπτωση συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ο Μπουρίτα τόνισε ότι το Μαρόκο έχει καλές σχέσεις τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ