Ποια ονόματα ακουγονται για την προεδρία του Συριζα μετά την παγωμάρα της παραίτησης Τσιπρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ και παγωμάρα προκάλεσε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από το Ζάππειο. Κανένας δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν κανένας δεν γνώριζε την απόφαση του προέδρου, ο οποίος παρέμεινε για τρεις ημέρες απομονωμένος.

Ο Τσίπρας αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή της πορείας του στον ΣΥΡΙΖΑ από το 2008, εξήγησε ότι αποφάσισε να παραιτηθεί μετά από την μεγάλη ήττα του κόμματος στις εκλογές, με στόχο να υπάρξει βαθιά ανανέωση στο κόμμα.

Την ίδια στιγμή, στο κόμμα προσπαθούν να ξεπεράσουν την δυσάρεστη έκπληξη και ετοιμάζονται για τα επόμενα βήματα. Σύντομα θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μετατρέπεται σε Επιτροπή Συνεδρίου και στη συνέχεια θα γίνει σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής κατά την οποία αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις και η εκλογή ηγεσίας.

Η ΚΟ η οποία πιθανόν να συνεδριάσει τη Δευτέρα, θα εκλέξει το πρόσωπο που θα αναλάβει επικεφαλής προκειμένου να εκπροσωπήσει το κόμμα στη Βουλή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιλεγεί ένα έμπειρο στέλεχος, όπως η Όλγα Γεροβασίλη ή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παράλληλα, τα ονόματα που έχουν αρχίσει να ακούγονται για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ