Πανελλαδικές: Χαμηλές οι βαθμολογίες των υποψηφίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα από τις βαθμολογίες των μαθημάτων στις Πανελλαδικές εξετάσεις που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, περίπου στη 1 σήμερα το μεσημέρι, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που καρδιοχτυπούσαν εδώ και αρκετές μέρες, μετά το τέλος των εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ethnos.gr, στα Μαθηματικά και την Ιστορία οι υποψήφιοι κυριολεκτικά «πάτωσαν» καθώς πάνω από το 50% πήρε βαθμούς κάτω από το 10!

Πιο αναλυτικά, στα Μαθηματικά το 55.95% έγραψε κάτω από τη βάση και στην Ιστορία το 50,76%!

Λίγο καλύτερες αλλά το ίδιο χαμηλές ήταν και οι «πτήσεις» σε αρκετά από τα υπόλοιπα μαθήματα.

Στη Φυσική το 48% έγραψε κάτω από τη βάση ενώ τα ποσοστά στη Χημεία ήταν 44,85%  και στα Αρχαία το 41,54%.

Καρδιοχτυπούν χιλιάδες μαθητές που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις καθώς λίγο νωρίτερα, στη 1 το μεσημέρι ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες!

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα της προσπάθειάς του στην ηλεκτρονική διεύθυνση results.it.minedu.gov.gr.

Το μόνο που έχουν να κάνουν για να μπει τέλος στην αγωνία για τις επιδόσεις του είναι να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Σχετικές καταστάσεις με τις βαθμολογίες θα αναρτηθούν σε όλα τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια της χώρας και θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση. Η συγκεκριμένη εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Τέλος, θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο τύπου για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Οι υποψήφιοι μπορούν να υπολογίζουν τα μόρια τους μέσα από την ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας.

Αυτό που έχουν να κάνουν είναι να εισάγουν τους βαθμούς που πήραν σε κάθε μάθημα και θα λάβουν αυτόματη ενημέρωση για το σύνολο των μορίων, που συγκεντρώνουν σε κάθε Τμήμα/Σχολή του Επιστημονικού Πεδίου ή Τομέα, που ανήκουν.Στην ίδια εφαρμογή, οι υποψήφιοι θα καταφύγουν για να υπολογίσουν και το σύνολο των μορίων, αφού ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Ειδικών Μαθημάτων.

Η εφαρμογή είναι η εξής:https://markcalc.it.minedu.gov.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ