Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει το Σουδάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Μεταβατικού Συμβουλίου Κυριαρχίας στο Σουδάν, Αντιστράτηγο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Μπουρχάν.

Σύμφωνα με το Σουδανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ερντογάν εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Αλ Μπουρχάν για την ομιλία του με την ευκαιρία της ορκωμοσίας του μετά τη νίκη του στις τουρκικές προεδρικές εκλογές.

Το πρακτορείο πρόσθεσε: «Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Ερντογάν επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της τουρκικής κυβέρνησης να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον σουδανικό λαό».

Επισήμανε ότι ο Ερντογάν σημείωσε τη συνέχιση του Τουρκικού Νοσοκομείου στη Νιάλα για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας που περνά ο λαός του Σουδάν.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κυριαρχίας και ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων του Σουδάν, εξέφρασαν τις ευχαριστίες και την εκτίμησή του για το ενδιαφέρον του Τούρκου Προέδρου για την κατάσταση στην αφρικανική χώρα, ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης, επαινώντας την έντιμη στάση της τουρκικής κυβέρνησης και τον τουρκικό λαό στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Επιβεβαίωσε την αποδοχή από το Σουδάν κάθε τουρκικής πρωτοβουλίας για να σταματήσει ο πόλεμος και να φέρει ειρήνη στο Σουδάν, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Κυριαρχίας ενημέρωσε επίσης τον Τούρκο πρόεδρο «για τις παραβιάσεις που διέπραξε η πολιτοφυλακή Ταχείας Υποστήριξης, τη μη συμμόρφωσή της με την ανακωχή, την κατάληψη και τη λεηλασία των σπιτιών των πολιτών, καθώς και για τον βιασμό ελεύθερων γυναικών».

Από την άποψη αυτή, ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κυριαρχίας, με την ευκαιρία της ισλαμικής εορτής του Αΐντ Αλ Αντχά, ευχόμενος στον σουδανικό λαό συνεχή πρόοδο και ανάπτυξη.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ