Δυναμική κινητοποίηση της ΕΛΑΣ για να γίνει πιο ασφαλές το κέντρο της Αθήνας: 30 νέες συλλήψεις αλλοδαπών κυρίως

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια μεγάλη επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας έκανε τις προηγούμενες μέρες η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει άτομα τα οποία λυμαίνονται την περιοχή και έχουν αναπτύξει έντονη παράνομη δράση ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίες διάπραξης εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας, διακίνηση ναρκωτικών κ.λπ.)

Η επιχείρηση, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, πραγματοποιήθηκε σχεδόν όλο τον Ιούνιο, από τις 5 έως τις 29 του μήνα στο ευρύτερο κέντρο των Αθηνών και αναπτύχθηκε στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, της Καλλιθέας, της Ακρόπολης, της Κυψέλης, της Ομόνοιας και της Πατησίων.

Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν 30 αλλοδαποί οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα και σε βάρος τους εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν έπειτα από ανάλυση της εγκληματικότητας σε επιμέρους περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπου είχε παρατηρηθεί τέλεση επαναλαμβανόμενων αξιόποινων πράξεων από σεσημασμένα άτομα που ανήκουν σε πυρήνες εγκληματικών ομάδων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πολυήμερη επιχειρησιακή δράση (CRIMINAL DEPORTATION), στο πλαίσιο του εντοπισμού, σύλληψης και διοικητικής απέλασης ατόμων ενταγμένων σε εγκληματικές ομάδες (συμμορίες διάπραξης εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας, διακίνηση ναρκωτικών κλπ).

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 5-6-2023 έως 29-6-2023 στο ευρύτερο κέντρο των Αθηνών και αναπτύχθηκε στις περιοχές του Άγιου Παντελεήμονα, Καλλιθέας, Ακρόπολης, Κυψέλης, Ομόνοιας, Πατησίων.

Αποτέλεσμα της δράσης ήταν η σύλληψη -30- αλλοδαπών που στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη Χώρα και σε βάρος τους εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Οι ανωτέρω εντοπίστηκαν έπειτα από ανάλυση της εγκληματικότητας σε επιμέρους περιοχές του κέντρου των Αθηνών, όπου είχε παρατηρηθεί τέλεση επαναλαμβανόμενων αξιόποινων πράξεων από σεσημασμένα άτομα που ανήκουν σε πυρήνες εγκληματογόνων ομάδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ