Γαλλία: Συνελήφθη ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ για ρατσιστική συμπεριφορά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαν κεραυνός έπεσε στη Γαλλία η είδηση της σύλληψης του προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάσημος προπονητής και ο γιος του συνελήφθησαν και κρατούνται από τις Γαλλικές Αρχές μετά από καταγγελίες για ρατσιστική συμπεριφορά σε παίκτες της Νις.

27170023

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, πριν από ένα μήνα περίπου, οι εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα με αφορμή το email του πρώην αθλητικού διευθυντή της Νις, Ζιλιέν Φουρνιέ, στο οποίο ο ίδιος κατήγγειλε ότι ο Γκαλτιέ έκανε ρατσιστικά σχόλια για τους μουσουλμάνους και τους μαύρους παίκτες της ομάδας.

Μετά από αυτές τις καταγγελίες, όπως αναφέρει το RMC Sport, έντονη ήταν και η αντίδραση της Παρί Σεν Ζερμέν, με τον ιδιοκτήτη της Νασέρ Αλ Κελαϊφί να ξεκινάει εσωτερική έρευνα.

27271124

Τελικά, ο Γάλλος τεχνικός και ο γιος του συνελήφθησαν, με τον Γκαλτιέ να είναι αντιμέτωπος ακόμα και με τρία χρόνια φυλάκιση.

Σε δηλώσεις του ο ίδιος ανέφερε: «Όπως πολλοί από εσάς, έμεινα έκπληκτος από τα σχόλια που μου αποδόθηκαν και τα οποία μεταδόθηκαν με ανεύθυνο τρόπο. Μεγάλωσα με τη διαφορετικότητα, μεγάλωσα για να σέβομαι τους άλλους ανεξάρτητα από την καταγωγή, το χρώμα ή τη θρησκεία τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ