Σάλος με τις περιγραφές του Πάνου Ρήγα για τον Τζανακοπουλο: Με άρπαξε από το λαιμό σαν τραμπούκος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θύελλα προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με την παραίτηση Τσίπρα, ο άγριος καβγάς του Δημήτρη Τζανακόπουλου με τον Πάνο Ρήγα, τον οποίο έφερε στο φως η «δημοκρατία» με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της.

Όλα συνέβησαν το βράδυ των εκλογών στην Κουμουνδούρου, όπου τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και κόντεψαν να έρθουν στα χέρια πάνω στη διαφωνία τους για τους λόγους που οδήγησαν στη νέα εκλογική συντριβή.

nb keimeno dimokratia583
Το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» (29/6)

Ο Πάνος Ρήγας επικοινώνησε με τη «δημοκρατία» μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα και επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της εφημερίδας, διευκρινίζοντας σε κάθε περίπτωση πως δεν έπαιξαν ξύλο.

«Δέχθηκα μια απρόκλητη και τραμπούκικη επίθεση. Ξαφνικά άρχισε να μου πετάει αντικείμενα και με έπιασε από τον λαιμό» δήλωσε ο Πάνος Ρήγας στην εφημερίδα αναφορικά με το επεισόδιο, εξηγώντας: «Ήταν πολλοί εκεί και προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν. Εξαπέλυσε ύβρεις, τις οποίες δεν θέλω να σας μεταφέρω. Εδώ που φθάσαμε, κάτι πρέπει να γίνει».

Όσον αφορά, πάντως, το τι μέλλει γενέσθαι μετά το αδιανόητο περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα ενώπιον των έκπληκτων συντρόφων, ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου Δημήτρης Τζανακόπουλος από χθες το πρωί διέδιδε ότι θα παραιτηθεί από τα κομματικά όργανα, ακόμη και από βουλευτής. Μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι παραιτείται από το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από 15 χρόνια, πηγές του κόμματος ανέφεραν ότι οι σχετικές πληροφορίες, τις οποίες ο ίδιος ο βουλευτής άφησε να διαρρεύσουν, δεν ισχύουν. Σε κάθε περίπτωση, άπαντες γνωρίζουν στην Κουμουνδούρου πως θα υπάρξει συνέχεια.

nb syriza grafeia 2

Δεν αποκλείεται, εξάλλου, στελέχη που έζησαν από κοντά το περιστατικό να ζητήσουν την παραπομπή του Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δηλαδή το Πειθαρχικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως και να ‘χει, το περιστατικό δεν θα ξεχαστεί, παρά τις εσωκομματικές εξελίξεις λόγω της παραίτησης Τσίπρα. Τα πνεύματα, εξάλλου, μεταξύ των δύο ανδρών είναι εξαιρετικά οξυμένα.

Όσα περιγράφουν οι αυτόπτες μάρτυρες του αδιανόητου περιστατικού είναι δηλωτικά του κλίματος που επικρατεί στην πλατεία Κουμουνδούρου. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φέρεται ότι επιτέθηκε στον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνοντας μαινόμενος μέσα στο γραφείο του.

Ένταση

Σύμφωνα και με όσα αναφέρουν όσοι ήταν παρόντες, ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος χρησιμοποίησε άκρως υβριστικούς χαρακτηρισμούς, με αποτέλεσμα άλλα στελέχη να αναγκαστούν να παρέμβουνπροκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση ήταν τέτοια, που οι φωνές τους έφτασαν μέχρι και το ισόγειο του κτιρίου, ενώ πηγές αναφέρουν ακόμη και πως… γραφεία μετακινήθηκαν.

nb tzanakopoulos rigas

Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ της η «δημοκρατία», η αφορμή για τον εκνευρισμό και την κατήφεια στάθηκε η ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, που επιβεβαίωσε τη νέα δραματική υποχώρηση, μετά την ήδη βαριά ήττα της πρώτης κάλπης της απλής αναλογικής.

Όλες τις προηγούμενες εβδομάδες, στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων υπήρχε διάχυτη η απογοήτευση από την κάθετη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται πλήρως, το άνευ προηγουμένου περιστατικό επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστικό από τους εκπροσώπους του Τύπου για προφανείς λόγους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Εξάλλου, δεν ήταν μόνο οι δεκάδες δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου τη βραδιά των εκλογών, αλλά την ίδια ώρα εντός του κτιρίου ήταν παρόντα και αρκετά κομματικά στελέχη. Ήταν επομένως θέμα ημερών να γίνουν γνωστά όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της ήττας στον τρίτο όροφο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ