Πήρε τελικά την έδρα ο Συρίγος: Μεγάλες ανατροπές σε όλες τις περιφέρειες – Ποιοι μένουν εκτός βουλης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλες εκπλήξεις έκρυβε η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή ως προς την κατανομή των εδρών της Βουλής.

Η Νέα Δημοκρατία χάνει την 7η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και η Μαρία Πολύζου τίθεται εκτός. Η έδρα που χάνει η ΝΔ κερδίζεται από την Πλεύση Ελευθερίας και τον Αλέξανδρο Καζαμία.

Η ΝΔ χάνει τον Γιώργο Αμυρά στα Ιωάννινα και τον Σταμάτη Πουλή στη Δυτική Αττική.

Κερδίζει όμως την έδρα στη Β΄ Πειραιά επομένως επιστρέφει στο Κοινοβούλιο ο αρχαιότερος Έλληνας Βουλευτής Γιώργος Τραγάκης αλλά και στις Σέρρες όπου εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης. Επίσης η Ν.Δ. κέρδισε μία έδρα στην Α’ Αθήνας επομένως ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος διατηρεί την βουλευτική ιδιότητα.

Αλλάζει ο αριθμός των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ καθώς το κόμμα της Κουμουνδούρου υποχωρεί από τις 48 στις 47 έδρες ενώ ο Περισσός εκλέγει 21 βουλευτές από 20 που είχε υπολογιστεί αρχικά. Το ΚΚΕ κερδίζει μία έδρα στα Ιωάννινα όπου εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος.

Στις Σέρρες , χάνει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής.

Στην Β’ Πειραιά χάνει την έδρα η Πλεύση Ελευθερίας και ο Χρήστος Αρίδας οδηγεί και σε αλλαγές στην Α’ Αθήνας όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη» – στην πρώτη θέση βρισκόταν ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Νατσιός ο οποίος πλέον καλείται να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης – και αντ’ αυτής βγάζει βουλευτή στη Δυτική Αττική. Την συγκεκριμένη έδρα καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαιτσάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ