Ρωσία: Ο στρατηγός Σουροβίκιν ήταν μυστικό VIP μέλος της Ομάδας «Βάγκνερ»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγγραφα που δημοσιεύτηκαν αποκλειστικά στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN δείχνουν ότι ο Ρώσος στρατηγός  Σεργκέι Σουροβίκιν ήταν μυστικό VIP μέλος της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ.

Έγγραφα που έλαβε το Ρωσικό Κέντρο Ερευνητικών Αρχείων δείχνουν ότι ο Σουροβίκιν έχει προσωπικό αριθμό μητρώου στην εταιρεία του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο στρατηγός περιλαμβάνεται στον κατάλογο μαζί με τουλάχιστον 30 άλλους υψηλόβαθμους Ρώσους στρατιωτικούς και πράκτορες πληροφοριών που, σύμφωνα με το «File Center», είναι επίσης VIP μέλη της Ομάδας ‘Βάγκνερ’.

Τα μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι ο Σουροβίκιν δεν είχε εμφανιστεί δημόσια από το περασμένο Σάββατο. Στη συνέχεια δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο έκανε έκκληση στον Prigozhin να σταματήσει την εξέγερσή του. Έκτοτε, το πού βρίσκεται παραμένει άγνωστο.

Ο Σουροβίκιν είναι βραβευμένος διοικητής της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και έχει το παρατσούκλι «Στρατηγός Αρμαγεδδών» για την αδίστακτη τακτική του στους βομβαρδισμούς πόλεων στη Συρία.

Η Ομάδα Βάγκνερ δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του CNN για σχόλιο. Δεν είναι σαφές τι ακριβώς συνεπάγεται η ιδιότητα μέλους «VIP» της Βάγκνερ, εάν δηλαδή υπάρχει κάποιο οικονομικό όφελος από αυτήν.

Ο Σουροβίκιν είναι γνωστό ότι έχει δεσμούς με την μισθοφορική εταιρεία, αλλά τα έγγραφα εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την εγγύτητα των ανώτερων μελών του ρωσικού στρατού και της Ομάδας Βάγκνερ.

Κατά τη διάρκεια της βραχύβιας εξέγερσης του Πριγκόζιν, μέλη της Βάγκνερ ανακοίνωσαν ότι είχαν πάρει τον έλεγχο της νότιας ρωσικής πόλης Ροστόφ-ον-Ντον, χωρίς ουσιαστικά να συναντήσουν αντίσταση από τον ρωσικό στρατό…

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ