Η αλβανική αστυνομία επιστρέφει στο στρατόπεδο των Μουτζαχεντίν στο Δυρράχιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ιρανικές υπηρεσίες οι οποίες παρακολουθούν τις κινήσεις των Ιρανών αντιφρονούντων «Μουτζαχεντίν  ε Χαλκ»- ΜΚΟ, που φιλοξενούνται στην περιοχή Μάντζε του Δυρραχίου, αναφέρουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις της Αλβανίας επέστρεψαν  στον καταυλισμό, έπειτα από την έφοδό τους την περασμένη εβδομάδα.

Το ιρανικό δημοσίευμα επικαλείται την Albanian Daily News αναφέροντας ότι η αστυνομία βρίσκεται στην είσοδο του στρατοπέδου Ashraf 3 και ελέγχει όλα τα οχήματα που εξέρχονται από τον καταυλισμό.

Στις 20 Ιουνίου, ένοπλες συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ των Μουτζαχεντίν – το Ιράν τους χαρακτηρίζει ως τρομοκράτες- και της αλβανικής αστυνομίας καθώς η αστυνομία προσπάθησε να διερευνήσει μια εγκατάσταση των Ιρανών αντιφρονούντων.

Κατά την τελευταία επιχείρηση κατασχέθηκαν υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές από τις αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά το περιστατικό στις 20 Ιουνίου, ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν Εσμαέιλ Χατίμπ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην κυβέρνηση της Αλβανίας για την ανάληψη «ανεξάρτητων ενεργειών» κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης των Μουτζαχεντίν κατά του Ιράν.

Σε μια σειρά από tweets που αναρτήθηκαν στις 21 Ιουνίου, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι επανέλαβε το γεγονός ότι, εκτός από την Αλβανία, καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν έχει συμφωνήσει να φιλοξενήσει την τρομοκρατική ομάδα μετά την απέλασή της από το Ιράκ τον Σεπτέμβριο του 2012.

Εν τω μεταξύ, ο Αλβανός Εισαγγελέας δήλωσε ότι οι προσπάθειες και οι δραστηριότητες της MKO στο αλβανικό έδαφος ήταν αντίθετες με τις συμφωνίες που επετεύχθησαν μεταξύ της κυβέρνησης και αυτής της ομάδας.

Η MKO διεξήγαγε πολυάριθμες δολοφονίες και βομβαρδισμούς εναντίον Ιρανών πολιτικών και αμάχων που προκάλεσαν σχεδόν 17.000 θανάτους από τη νίκη της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν το 1979, καταλήγει το ιρανικό δημοσίευμα.

Irna

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ