Γαλλία: Επίθεση σε λεωφορείο γεμάτο κινέζους τουρίστες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Γαλλία, παρά τις διαβεβαιώσεις των υπουργών της κυβέρνησης ότι υπάρχει αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων Κινέζοι τουρίστες τραυματίστηκαν από πέτρες!

Το γενικό προξενείο της Κίνας στη Μασσαλία υπέβαλε διαμαρτυρία στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας αφού λεωφορείο που μετέφερε ομάδα Κινέζων τουριστών στην πόλη δέχθηκε επίθεση με πέτρες την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροί τραυματισμοί.

Στη διαμαρτυρία του το κινεζικό προξενείο ζητεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Κινέζων πολιτών και της περιουσίας τους.

Το λεωφορείο αυτό δέχθηκε επίθεση την Πέμπτη, όπως μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, στη διάρκεια των επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει σε πολλές γαλλικές πόλεις μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλαπό τα πυρά αστυνομικού.

Πλέον οι Κινέζοι τουρίστες που επέβαιναν στο εν λόγω λεωφορείο έχουν αναχωρήσει από τη Γαλλία, επεσήμανε το κινεζικό προξενείο.

Συστάσεις προς τους Κινέζους πολίτες

Εξάλλου το προξενείο κάλεσε τους Κινέζους πολίτες που βρίσκονται στη Γαλλία ή που σκοπεύουν να ταξιδέψουν εκεί να «είναι προσεκτικοί» και να επιδεικνύουν «σύνεση» λόγω των ταραχών που συγκλονίζουν τις τελευταίες ημέρες τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ