Εσκασε ονομα βομβα για διάδοχος του Τσιπρα – Ραγδαίες εξελίξεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σωκράτης Φάμελλος φέρεται να προβάλλει ως το φαβορί για να διαδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τον πρότεινε ομόφωνα για πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για αντιπρόεδρος στη Βουλή προτάθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, για την οποία φαίνεται να υπάρχει συμφωνία από όλες τις τάσεις.

Παράλληλα, για Γραμματείς της ΚΟ φέρεται να έχουν προταθεί η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Διονύσης Καλαματιανός και η Σία Αναγνωστόπουλου, χωρίς, ωστόσο, να έχουν παρθεί ακόμη οι οριστικές αποφάσεις, καθώς αναμένεται να μιλήσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι, ούτως ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη διαδικασία να ξεκινά με εισήγηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου. Μετά τη Ράνια Σβίγκου τον λόγο πήραν ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Παύλος Πολάκης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Από τα πρώτα στελέχη που έφτασαν στην Αγίου Κωνσταντίνου νωρίς το μεσημέρι ήταν ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Νίκος Φίλης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Λάμπρου, ενώ λίγο αργότερα έφτασαν ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Απλοί πολίτες και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στην Αγίου Κωνσταντίνου και πολλοί από αυτούς φώναζαν «τον Αλέξη θέλουμε». Η Ολγα Γεροβασίλη μπαίνοντας στα γραφεία απάντησε «και εμείς, αλλά…». Μικρό διάλογο με κάποιους από τους πολίτες είχε και ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, καθώς την ώρα που έφτασε του φώναξαν «μην αλλάξεις ποτέ, να τα λες έτσι. Μην κανεις πίσω ποτέ», με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «δεν έκαμα πίσω ποτέ».

Από τις ηχηρές απουσίες ήταν αυτή του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του στενού του συνεργάτη, Δημήτρη Τζανακόπουλου. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, μόλις άρχισε η συνεδρίαση, τέθηκε στο «τραπέζι» η συμπεριφορά του Δημήτρη Τζανακόπουλου και το θερμό επεισόδιο που είχε με τον πρώην Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Ρήγα, μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, με την ένταση να είναι τόσο μεγάλη που… μετακινήθηκαν γραφεία, ενώ οι φωνές ακούγονταν μέχρι το ισόγειο του κτιρίου!

Ιδιαίτερα κρίσιμη η εκπροσώπηση του κόμματος

Η εκπροσώπηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα, αφού για αύριο Δευτέρα 3/7 είναι προγραμματισμένη η ορκωμοσία της νέας βουλής, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι «ακέφαλος». Ακόμα πιο σημαντική, ωστόσο, είναι η εκπροσώπηση του κόμματος κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων από την Πέμπτη 6/7 έως και το Σάββατο 8/7 και την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει από την Βουλή η κυβέρνηση.

Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρξει εισήγηση για την ημερομηνία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα και θεωρείται πιθανό να συγκληθεί εντός των επόμενων ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ