Ο Σωκράτης Φάμελλος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι «φήμες» που κυκλοφόρησαν νωρίτερα επιβεβαιώθηκαν, με τον Σωκράτη Φάμελλο να αναλαμβάνει και επίσημα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με την εκλογή νέου προέδρου από τη βάση του κόμματος να προγραμματίζεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η μαραθώνια σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ολοκληρώθηκε λίγο από πριν τις οκτώ το βράδυ, με τα μέλη του ανωτάτου καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίζουν τη διεξαγωγή συνεδρίου στα τέλη της χρονιάς. Επιπλέον, κοινοβουλευτικός γραμματέας αποφασίσθηκε να αναλάβει ο Διονύσης Καλαματιανός, διευθυντής ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναλαμβάνουν ο Νίκος Παππας, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Θεοδώρα Τζάκρη. Αντιπρόεδρος της Βουλής, εξάλλου, θα είναι η Όλγα Γεροβασίλη.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσθηκε πως θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Ιουλίου, οπότε και θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος. Ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα, μετά την αιφνίδια παραίτησή του, θα εκλεγεί από τη βάση του κόμματος μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του προσεχούς Σεπτεμβρίου, ενώ το έκτακτο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ