Οργή στις ΗΠΑ από την απόφαση Μπάιντεν να μην αποχαρακτηρίσει τα έγγραφα για την δολοφονία του John Kennedy!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά την δέσμευση του αμερικανικού κράτους να αποχαρακτηριστούν όλα τα αρχεία που αφορούν την δολοφονία του εμβληματικού προέδρου των ΗΠΑ, John Kennedy, ο πρόεδρος Μπάιντεν με μία ανακοίνωση τη νύχτα της Παρασκευής, αποφάσισε να χαρακτηρίσει απόρρητα ορισμένα από τα έγγραφα και να μην τα δώσει στην δημοσιότητα. Η εξέλιξη αυτή έδωσε νέα τροφή στις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν αναφορικά με την σκοτεινή αυτή περίοδο.

Η εξέλιξη αυτή όμως προκάλεσε και την οργή του ανιψιού του αείμνηστου προέδρου και υποψηφίου για το χρίσμα των δημοκρατικών, Ρόμπερτ Κένεντυ, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Δεν πρόκειται για συνωμοσιολογία αλλά απαίτηση για διαφάνεια. Σε ανακοίνωση τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε τα άσχημα νέα ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα τηρεί επ’ αόριστον μυστικότητα σε ορισμένα αρχεία που σχετίζονται με τη δολοφονία του JFK.

Η δολοφονία έγινε πριν από 60 χρόνια. Ποια μυστικά εθνικής ασφάλειας θα μπορούσαν ενδεχομένως να διατρέχουν κίνδυνο; Τι κρύβουν;

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου είναι παράνομη. Το 1992, ο Νόμος για τα JFK Records ψηφίστηκε ομόφωνα από το Κογκρέσο με την υπόσχεση ότι όλα τα αρχεία που σχετίζονται με τη δολοφονία θα κυκλοφορούσαν το αργότερο τον Οκτώβριο του 2017. Αυτή η υπόσχεση αθετήθηκε για άλλη μια φορά με αυτήν τη μεταμεσονύκτια ανακοίνωση».

Το ερώτημα είναι απολύτως εύλογο. Τι μπορεί πια να περιέχουν τα συγκεκριμένα αρχεία, ώστε να κρατούνται παράνομα πλέον, μακριά από το φως της δημοσιότητας;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ