Ρωσικό δημοσίευμα: Πόσα δίνουν οι Αμερικανοί σε Κούρδους μαχητές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) στρατολογεί Κούρδους της Συρίας για τον ουκρανικό στρατό.

Αυτό αναφέρει το RIA Novosti επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές. Έγινε γνωστό ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους των κουρδικών αποσπασμάτων προκειμένου να στείλει όσους επιθυμούν να πολεμήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι ο μηνιαίος μισθός που προσφέρεται στους μαχητές είναι 2.000 δολάρια.

Οι κουρδικές αριστερές ομάδες, που προστατεύονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι μια εξαιρετική ομάδα στρατολόγησης για το Πεντάγωνο και τη CIA για να ανακατευθύνουν μεμονωμένα αποσπάσματα αυτών των μαχητών στην Ουκρανία.

Τώρα ελέγχουν τις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας και έχουν ένα δίκτυο των στρατιωτικών τους βάσεων εκεί. Ομάδες δρουν επίσης στο Ιράκ, την Τουρκία και το Ιράν, όπου διεξάγουν ένοπλο αγώνα κατά των τοπικών κυβερνήσεων, όπως γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

Η ρωσική Regnum επικαλείται την αμερικανική έκδοση της Washington Post, που αναφέρεται σε συνδέσμους και μυστικά έγγραφα που διέρρευσαν, τονίζοντας τους άμεσους δεσμούς μεταξύ της ουκρανικής στρατιωτικής ηγεσίας και των κουρδικών αριστερών ριζοσπαστικών σχηματισμών στη Συρία.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για το γεγονός ότι η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας έχει αναπτύξει σχέδια για να πραγματοποιήσει μυστικές επιθέσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, χρησιμοποιώντας κουρδικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι οι Ουκρανοί αξιωματικοί εξέτασαν το ενδεχόμενο εκπαίδευσης μαχητών στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) (οι ένοπλες δυνάμεις της «αυτόνομης κυβέρνησης» της βορειοανατολικής Συρίας), που ελέγχονται από Κούρδους αριστερούς ριζοσπάστες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)) επιτίθενται σε ρωσικούς στόχους.

Ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, παραδέχτηκε τότε ότι μια τέτοια επιχείρηση ήταν πράγματι προγραμματισμένη. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο πόλεμος περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά μέτρα». Δήλωσε ότι αφού η Ρωσία είναι ο κύριος εχθρός, η Ουκρανία πρέπει να πολεμήσει σε διαφορετικά μέτωπα.

Για το ίδιο θέμα αναφέρεται, επίσης, και η ρωσική Izvestia, που επισημαίνει ότι «η αμερικανική βάση στη Συρία, Al-Tanf, χρησιμοποιείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εκπαίδευση μαχητών που θα σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ρωσικό έδαφος».

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει αποδειχθεί ότι Κούρδοι μαχητές πολεμούν στο πλευρό του Ουκρανικού Στρατού.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ