Η Τουρκία ισχυρίζεται πως συνέλαβε 7 πράκτορες της Μοσάντ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τούρκοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι ένας πυρήνας 56 πρακτόρων της Μοσάντ, υπό την επίβλεψη εννέα πρακτόρων στο Ισραήλ, εξαρθρώθηκε και επτά συνελήφθησαν

Η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε έναν θύλακα με  56 στελέχη της Μοσάντ, που κατηγορούνται πλέον για κατασκοπεία μη Τούρκων υπηκόων για λογαριασμό του Ισραήλ, και ανακοίνωσε ότι επτά από τους υπόπτους συνελήφθησαν, σύμφωνα με την Daily Sabah.

Σύμφωνα με τους Τούρκους αξιωματούχους, υπήρχαν συνολικά εννέα δίκτυα υπό την επίβλεψη εννέα πρακτόρων της Μοσάντ στο Τελ Αβίβ. Η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας είπε ότι οι Ισραηλινοί κατάσκοποι συγκέντρωναν πληροφορίες μέσω μεθόδων παγίδευσης στο διαδίκτυο, παρακολούθησης οχημάτων και πειρατείας προστατευμένων επικοινωνιών.

Οι πράκτορες φέρεται επίσης να παρακολουθούσαν με φυσική παρακολούθηση διάφορους στόχους και κινηματογράφησαν συναντήσεις. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, αυτή η επιχείρηση «επιβλέπονταν από έναν Ισραηλινό αραβικής καταγωγής, τον Σουλεϊμάν Αγκμπαρίγια». Το δίκτυο περιελάμβανε πολίτες πολλών χωρών της Μέσης Ανατολής και χρησιμοποιούσε ψεύτικους ιστότοπους σε πολλές γλώσσες – ιδιαίτερα στα αραβικά – για να αποκτήσει τοποθεσίες και διευθύνσεις IP.

Οι επικοινωνίες μεταξύ πρακτόρων της Mossad στην Τουρκία και στο εξωτερικό πραγματοποιούνταν αποκλειστικά μέσω κινητών τηλεφώνων που είχαν εκχωρηθεί σε άτομα που χρησιμοποιούσαν ψευδείς ταυτότητες σε χώρες όπως η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Γερμανία, η Μαλαισία, η Ινδονησία και το Βέλγιο.

Επικεφαλής του δικτύου ήταν ένας πράκτορας της Μοσάντ ονόματι «Σιρίν Αλιάν», του οποίου το πραγματικό όνομα παραμένει άγνωστο στις τουρκικές αρχές. Μέσω μιας γερμανικής τηλεφωνικής γραμμής, διέταξε έναν Παλαιστίνιο ονόματι “Khaled Nijim” να δημιουργήσει πολλές ιστοσελίδες, ειδικά αφιερωμένες στη στόχευση ατόμων.

Η μονάδα κατασκοπείας με έδρα την Κωνσταντινούπολη έλαβε τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας από τον Parihanshi Patel Kulhari, έναν 24χρονο ιδιοκτήτη μιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας στο Τελ Αβίβ. Ο Kulhari έδωσε οδηγίες στους πράκτορες της Mossad για το χακάρισμα των τηλεφώνων-στόχων.

Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυψαν επίσης ότι η Μοσάντ έστειλε πράκτορες αραβικής καταγωγής από την Κωνσταντινούπολη στον Λίβανο και τη Συρία για να συγκεντρώσουν πληροφορίες και να εντοπίσουν στόχους για επιθέσεις με drone. Άλλοι πράκτορες αναπτύχθηκαν στη Βηρυτό για να συλλέξουν πληροφορίες για το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισαν την ακριβή τοποθεσία ενός κτιρίου που καταλάμβανε η Χεζμπολάχ, καθώς και τις ταυτότητες ανώτερων στρατιωτικών και πολιτικών ηγετών που κατοικούσαν στον τρίτο όροφο του ίδιου κτιρίου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, από το Ισραήλ δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ