Σοβαρά επεισόδια στα Άνω Πατήσια – Ξυλοδαρμό αντιδημάρχων καταγγέλλει ο Κώστας Μπακογιάννης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ανάρτηση του ο Κώστας Μπακογιαννης αναφερει:

Γειτονιά – γειτονιά, η Αθήνα θα γίνει πιο πράσινη. Σήμερα, στα Πατήσια, στο Πάρκο Δρακόπουλου, πήγαμε για μια ανοιχτή δημοκρατική διαβούλευση. Με εκατοντάδες γείτονες και περίοικους. Κάποιοι λίγοι, οι συνήθεις «γνωστοί – άγνωστοι», μοιάζουν να μην το θέλουν. Ο περιφερόμενος «θίασος» της αντίδρασης, γνωστός μας από το Στρέφη και την Ακαδημία Πλάτωνος ήταν εκεί για να μας εμποδίσει.

Δήθεν κάτοικοι που μένουν ταυτόχρονα σε τρεις και τέσσερις γειτονιές της Αθήνας, τραμπούκισαν τους αληθινούς κατοίκους της γειτονιάς, απείλησαν γιαγιάδες και παππούδες, τρομοκράτησαν παιδάκια και χτύπησαν αντιδημάρχους. Έκοψαν και τα καλώδια της μικροφωνικής, γιατί έτσι μάλλον αντιλαμβάνονται τον διάλογο. Αχρείαστα, βίαια πράγματα.

Οι αληθινοί κάτοικοι της γειτονιάς δεν τους φοβήθηκαν. Ούτε εμείς. Το έργο θα γίνει. Κι οι μικρές μειοψηφίες ας μάθουν το πώς λειτουργεί η δημοκρατία, κάνει καλό στην πολιτική υγεία. Το περισσότερο πράσινο δεν έβλαψε ποτέ την αναπνοή κανενός. Το πάρκο δε διώχνει, ενώνει.

«Φωτιές» άναψε η ανάπλαση στο πάρκο Δρακόπουλου στα Άνω Πατήσια και σε προγραμματισμένη εκδήλωση όπου ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, θα παρουσίαζε τις εργασίες που γίνονται.

Ομάδα που διαφωνεί με τα έργα αντέδρασε και άρχισαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ κατοίκων, χωρίς να λείψουν απειλές, υβριστικά συνθήματα και προπηλακισμοί. Μάλιστα τρεις φορές έκοψαν τα καλώδια της μικροφωνικής που είχε στηθεί, προκειμένου να εμποδίσουν την ομιλία Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, ομάδα των «γνωστών- αγνώστων» που περιφέρεται από τα Εξάρχεια έως την Ακαδημία Πλάτωνος τραμπούκισαν και προπηλάκισαν με χυδαία συνθήματα τους κατοίκους της γειτονιάς, απείλησαν γιαγιάδες και παππούδες, τρομοκράτησαν παιδάκια.

Αναφέρεται ακόμη ότι χτύπησαν δυο αντιδημάρχους που επιχείρησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Ο δε δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε: «Δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό εδώ απ’ ό,τι στο πάρκο Φιξ και στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων. Μιλάμε για πράσινες αναπλάσεις, με σεβασμό στη γειτονιά και τους κατοίκους. Αυτό το πάρκο θα μάς ενώσει όλους: Και όσους στέκονται σε αυτήν την πλευρά και όσους στέκονται στην απέναντι. Σημασία έχει ότι το έργο θα γίνει και θα μείνει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ