Λιβύη: ‘Ξηλώθηκε’ ο πρέσβης στην Αλγερία που τίμησε αξιωματούχο του Μουαμάρ Καντάφι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το πρόσχημα ότι ενήργησε εκτός του πεδίου της αρμοδιότητάς του και παραβίασε τους κανόνες της διπλωματικής εργασίας, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Τρίπολης με επικεφαλής τον Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ντμπειμπά απέλυσε τον πρεσβευτή της Λιβύης στην Αλγερία, Σαλέχ Χέμμα.

Χθες, Κυριακή, ο αλ Ντμπειμπά έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου, Μουχάμεντ αλ Μάνφι, στην οποία είπε ότι οι σχέσεις Λιβύης-Αλγερίας έχουν μεγάλη σημασία και η πρεσβεία της και οι υπεύθυνοι της πρέπει να εργαστούν για να τις ενισχύσουν και να τις εδραιώσουν με τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δύο χωρών.

Πρόσθεσε επίσης ότι αυτό που έκανε ο Πρέσβης Σαλέχ Χέμμα αντικατοπτρίζει την κακή του απόδοση ως πρεσβευτής του κράτους της Λιβύης, κάτι που απαιτεί την αναστολή του από την εργασία και την κίνηση νομικών διαδικασιών εναντίον του.

Η αντίδραση του αλ Ντμπειμπά, στην οποία ζήτησε να απολυθεί η Χέμμα, ήρθε αφού τίμησε τη  Φατιμά Αμπντέλ Χαφέζ Μουχτάρ, η οποία κατείχε πολλές θέσεις πριν από τα γεγονότα του Φεβρουαρίου 2011 επί εξουσίας Μουαμάρ Καντάφι.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ