Κολωνος: Ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη της μητέρας της 12χρονης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το βούλευμα με το οποίο θα παραπεμφθούν σε δίκη οι εμπλεκόμενοι της φρικιαστικής υπόθεσης του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας, αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Οι δικαστικοί λειτουργοί θα αποφανθούν για το ποιοι θα καθίσουν στο εδώλιο και με ποιες κατηγορίες θα βρεθούν αντιμέτωποι όσοι ευθύνονται για τον εφιάλτη που έζησε η 12χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζήτησε να παραπεμφθούν σε δίκη οι 26 κατηγορούμενοι που εμφανίζονται στην πρώτη δικογραφία. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης Ηλίας Μίχος, αλλά και η μητέρα του κοριτσιού, η οποία παραμένει προφυλακισμένη με βαριές κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία σε βάρος της, ενώ το παιδί σε όλες του τις καταθέσεις ανέφερε ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για τα ραντεβού της φρίκης που της κανόνιζε ο 53χρονος επιχειρηματίας.

Στην πρόταση του εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη μητέρα της 12χρονης, και την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν η οικογένεια, με τον ίδιο να αναφέρει ότι αυτό ήταν η αιτία για την σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να θεωρεί ότι η μητέρα δεν γνώριζε τη φρίκη που ζούσε η 12χρονη, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει το παιδί της και δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει που έβρισκε τα χρήματα η ανήλικη κόρη της.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, η μητέρα η οποία δεν είχε γνώση των όσων συνέβαιναν ούτε φυσικά καμία συμμετοχή, πρέπει να δικαστεί για μαστροπεία, όπως ο εγκέφαλος Ηλίας Μίχος και ο περιβόητος «Μιχάλης», ο συνταξιούχος ναυτικός που κανόνιζε κι εκείνος ραντεβού διαστροφής με παιδόφιλους!

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι στο σύνολο 38 άτομα και οι 30 από αυτούς έχουν κριθεί προφυλακιστέοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ