Οι Βούλγαροι περιμένουν τον Ζελένσκι στη Σόφια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλγαρικές διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα επισκεφθεί τη βουλγαρική πρωτεύουσα, Σόφια, μετά την απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό.

Για λόγους ασφαλείας δεν έχει ανακοινωθεί πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί, αλλά εικάζεται ότι η επίσκεψη θα γίνει την Πέμπτη, εφόσον τα διεθνή γεγονότα δεν σταθούν εμπόδιο σε αυτήν.

Δεν δίνονται λεπτομέρειες και με ποιον θα συναντηθεί ο Ζελένσκι, αλλά αναμένεται να γίνει με τους εκπροσώπους τόσο της εκτελεστικής εξουσίας όσο και της Εθνοσυνέλευσης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, σε σχέση με ληφθείσες δημοσιογραφικές έρευνες, ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που διέδωσαν τα ΜΜΕ για την επίσκεψη του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλγαρία.

Νωρίτερα σήμερα, η Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής της Βουλής ενέκρινε το σχέδιο δήλωσης που υπέβαλαν τέσσερα κόμματα και σχηματισμοί, το οποίο εκφράζει την υποστήριξη για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ όταν έρθει η ειρήνη στο ουκρανικό έδαφος.

Η δήλωση αναφέρει ότι ο πιο άμεσος τρόπος για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και στην Ευρώπη είναι η πλήρης και άμεση οικειοθελής αποχώρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα όλων των κυρίαρχων κρατών που επηρεάζονται από αυτήν. Ζητεί επίσης για συνεχή στρατιωτική και στρατιωτική τεχνική υποστήριξη για την Ουκρανία.

Ο υπουργός Άμυνας Τόντορ Ταγκάρεφ , σύμφωνα με τα βουλγαρικά media, υποσχέθηκε ότι η Βουλγαρία θα συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία και δήλωσε ότι η βοήθεια θα αυξηθεί σε ποσοστιαία βάση. Προς το παρόν ετοιμάζεται ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ