Τα Σκόπια λιβανίζουν την κυβερνηση Μητσοτακη: Είμαστε ευγνώμονες στην Ελλάδα για τη σταθερή και με αρχές στήριξή της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοδιορισθέντα Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Γεραπετρίτη είχε ο υπουργός Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι.

Συγχαίροντας τον για τον διορισμό στη νέα θέση, ο Οσμάνι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η στρατηγική εταιρική σχέση και η γόνιμη συνεργασία με την Ελλάδα, βασισμένη στη φιλία, την αμοιβαία εμπιστοσύνη και κατανόηση, θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Το επίκεντρο της συνομιλίας ήταν η διμερής συνεργασία, κατά την οποία επιβεβαιώθηκαν οι κοινές δεσμεύσεις για προώθηση της στενής συνεργασίας και διατήρηση θετικής δυναμικής στις σχέσεις και τις συνολικές ανταλλαγές.

«Είμαστε ευγνώμονες στην Ελλάδα για τη σταθερή και με αρχές υποστήριξη της ενταξιακής διαδικασίας για την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Οσμάνι, μεταφέροντας την πεποίθηση ότι η στήριξη δεν θα λείψει το επόμενο διάστημα, μέχρι την πλήρη και επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Οι υπουργοί συζήτησαν επίσης τα πιο επίκαιρα περιφερειακά και διεθνή θέματα, καθώς και τη συνεργασία στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ και της Διαδικασίας Συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπως γράφουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ