Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Και άλλος που ξεψύχησε επειδή δεν βρέθηκε ασθενοφόρο: 76χρονος πέθανε σε καρότσα αγροτικού στη Βόρεια Εύβοια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέσβος, Περιστέρι, Θάσος, Νέα Μάκρη, Κως… και τώρα Εύβοια. Είναι μόνο οι τελευταίοι από τους κρίκους μιας θανατηφόρας αλυσίδας, η οποία ολοένα και μεγαλώνει λόγω των διαχρονικών «αγκαθιών» των μεγάλων ελλείψεων και της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ, αλλά και αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής Μητσοτάκη για τη δημόσια υγεία, την οποία με όλους τους τρόπους πασχίζει να την ιδιωτικοποιήσει.

Μετά την καταγγελία για τον θάνατο λουόμενης σε παραλία της Λέσβου, απόρροια της μεγάλης καθυστέρησης στη διακομιδή της από ασθενοφόρο που έπρεπε να έρθει από την άλλη άκρη του νησιού, ένα ακόμα θύμα προσθέτει το όνομά του στη μαύρη λίστα των άδικων απωλειών που ίσως και να μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της Εύβοιας, ένας 76χρονος άφησε την τελευταία του πνοή χθες το απόγευμα στη Βόρεια Εύβοια πάνω σε μια καρότσα αγροτικού και κατά την προσπάθεια μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

Ο 76χρονος που έμενε στην ευρύτερη περιοχή του Μαντουδίου, είπε στην οικογένειά του ότι δεν αισθανόταν καλά. Όταν έγινε η κλήση στο ΕΚΑΒ, ενημερώθηκαν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, αφού δεν υπήρχε οδηγός!

Μάλιστα, αν ήθελαν να περιμένουν για να μεταφερθεί ο ηλικιωμένος στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, θα έπρεπε να έρθει ασθενοφόρο από τη Χαλκίδα, που είναι σχεδόν 60 χιλιόμετρα μακριά!

Η οικείοι του 76χρονου αποφάσισαν να τον βάλουν σε ένα αγροτικό και να τον πάνε στο τοπικό Κέντρο Υγείας, καθώς η κατάστασή του επιδεινωνόταν, αλλά δυστυχώς, στη διαδρομή ο άνδρας ξεψύχησε…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ