Καταγγελίες πως κόβουν την θερινή άδεια σε εκπαιδευτικούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδιανόητα είναι όσα συμβαίνουν στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας. Την στιγμή που η σχολική χρονιά έχει λήξει και δάσκαλοι και καθηγητές θα έπρεπε να βρίσκονται σε άδεια αρκετοί από αυτούς αναγκάζονται να συνεχίζουν να εργάζονται και μάλιστα απλήρωτοι λόγω έλλειψης διοικητικών υπαλλήλων στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!

Σε καταγγελία για την πρωτοφανή κατάσταση που επικρατεί προχώρησε η ΕΛΜΕ Πειραιά η οποία ζητά τουλάχιστον να χορηγηθεί το επίδομα για μη χρήσης θερινής άδειας και στους/στις εκπαιδευτικούς που έχουν διατεθεί και που αναγκαστικά απασχολούνται τους θερινούς μήνες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος (προσλήψεις για την κάλυψη των κενών σε Διοικητικό Προσωπικό)

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Είναι γνωστό ότι πολλοί/πολλές εκπαιδευτικοί έχουν διατεθεί στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ασκώντας διοικητικό έργο, λόγω της τραγικής υποστελέχωσης, των τεράστιων ελλείψεων σε Διοικητικό Προσωπικό.

Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία (διάθεση σε ΔΙΔΕ/ΔΙΠΕ), από 1/7 βρίσκονται σε θερινή άδεια, όπως και όλοι οι υπόλοιποι.

Παρά ταύτα, αναγκάζονται να συνεχίσουν την εργασία τους, αφού μια σειρά εργασίες, απολύτως κρίσιμες για το μέλλον χιλιάδων εκπαιδευτικών (π.χ. συνταξιοδοτήσεις) είναι σε εκκρεμότητα και πρέπει να διευθετηθούν άμεσα.

Ενδεικτικό της τεράστιας πίεσης που υπάρχει, είναι και το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΜΕ, πολλοί/πολλές εκπαιδευτικοί προσήλθαν και το Σαββατοκύριακο 1-2/7 για εργασία στις ΔΙΔΕ, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις συνταξιοδότησης, πριν τεθεί σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα του ΕΦΚΑ!

Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση, που στηρίζεται στο φιλότιμο, αλλά και στην απλήρωτη εργασία των εκπαιδευτικών.

Είναι όμως γνωστό πως, σύμφωνα με το νόμο, όσοι εκπαιδευτικοί απασχολούνται τους θερινούς μήνες (π.χ. στις Πανελλαδικές Εξετάσεις), λαμβάνουν επίδομα για τη μη χρήση θερινής άδειας.

Για τον σκοπό αυτό, απαιτούμε, μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος (προσλήψεις για την κάλυψη των κενών σε Διοικητικό Προσωπικό), να χορηγηθεί το επίδομα για μη χρήσης θερινής άδειας και στους/στις εκπαιδευτικούς που έχουν διατεθεί και που αναγκαστικά απασχολούνται τους θερινούς μήνες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ