Ντροπή: Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται τη στρατιωτική βοήθεια στην Αρμενία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος του αρμενικού κοινοβουλίου Άλεν Σιμονιάν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε να παράσχει στην Αρμενία στρατιωτική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Ειρήνης (EPF), ένα ταμείο που προορίζεται να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες των χωρών εταίρων της ΕΕ. Ο Simonyan εξέφρασε την απογοήτευσή του κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο της Πολωνίας Andrzej Duda στη Βαρσοβία.

Η αρμενική κυβέρνηση είχε ζητήσει «τεχνική βοήθεια» μέσω του EPF, το οποίο υποστηρίζει τις αναπτυσσόμενες χώρες στην απόκτηση στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Μέσω αυτού του μηχανισμού, η ΕΕ χορηγεί βοήθεια στην Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Γεωργία», είπε την Τρίτη, προσθέτοντας ότι η Αρμενία ζήτησε τεχνική βοήθεια με στόχο την αύξηση της αμυντικής ικανότητας.

Ωστόσο, η ΕΕ απέρριψε το αίτημα της Αρμενίας, επικαλούμενη τις μεσολαβητικές της προσπάθειες για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, καθώς και ανησυχίες σχετικά με την «ευαισθησία σύγκρουσης» του ζητήματος.

Όταν η μισή Ευρώπη έχει λαδωθεί από το βρώμικο χρήμα του Αλίεφ, είναι αδύνατον να δώσει οποιαδήποτε βοήθεια στην μαρτυρική Αρμενία. Αίσχος και υποκρισία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ