Κέρκυρα: Νεκρό άλογο τουριστικής άμαξας προκαλεί αντιδράσεις φιλόζωων σε όλη τη χώρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το άτυχο ζώο σωριάστηκε στη μέση του δρόμου κι άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Πέμπτης (06/07).

Τα αίτια του θανάτου του αλόγου που έσερνε τουριστική άμαξα δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα και θα πραγματοποιηθεί εξέταση από κτηνίατρο της αρμόδιας υπηρεσίας.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία του νεκρού ζώου που αναρτήθηκε στην σελίδα Γαϊδούρακια/Άλογα – Stop στην εκμετάλλευση/κακοποίηση με το σχόλιο «Συμβαίνει τώρα Κέρκυρα.. με 38 βαθμούς Κουβαλούσε ασταμάτητα κόσμο… δυστυχώς είναι νεκρό»

kerkyra alogo n

Σύμφωνα με πληροφορίες η οδηγία που έχει δοθεί στους αμαξηλάτες για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων, αναφέρει πως δεν επιτρέπεται να κινούνται οι άμαξες από τις 13:00 έως τις 17:00 τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού και, σε καμία περίπτωση, με θερμοκρασίες από 35 βαθμούς Κελσίου και πάνω στη διαδρομή των ζώων, τα οποία τις ώρες εκείνες θα πρέπει να αναπαύονται σε σκιερά και δροσερά μέρη.

Όπως αναφέρουν τοπικές ιστοσελίδες για το περιστατικό έχει ξεκινήσει προανάκριση από την Αστυνομία ενώ στην Κέρκυρα έχει ανοίξει για μια ακόμα φορά για το κατά πόσον θα πρέπει να επιτρέπεται η χρήση αλόγων για να σέρνουν τουριστικά αμαξίδια διανύοντας την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα…

iliaenimerosi.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ