Ο πρόεδρος της Αιγύπτου πηγαίνει στην Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 27 Ιουλίου, αφού οι δύο χώρες ανακοίνωσαν ότι ανεβάζουν το επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ τους σε επίπεδο ανταλλαγής πρεσβευτών.

Ο Τούρκος πρέσβης στο Κάιρο, Σαλίχ Μουτλού Σιν, δήλωσε ότι η επικείμενη συνάντηση του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι μια φυσική εξέλιξη για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τούρκος πρέσβης πρόσθεσε ότι η συνεργασία με την Αίγυπτο θα αποκατασταθεί πλήρως και ότι η Άγκυρα περιμένει περισσότερη συνεργασία με το Κάιρο.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των γεγονότων στη λιβυκή σκηνή, ο Τούρκος πρέσβης αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έγιναν με την Αίγυπτο σχετικά, τονίζοντας ότι υπάρχει συμφωνία με την Αίγυπτο για τη σημασία της ενότητας της Λιβύης και ότι πλέον δεν υπάρχει ένταση με το Κάιρο για τη Λιβύη.

Και πρόσθεσε, «Η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Καΐρου και Άγκυρας θα οδηγήσει στην ενίσχυση του διαλόγου για τη Λιβύη, και συμφωνήσαμε με την Αίγυπτο για την ανάγκη διεξαγωγής εκλογών στη Λιβύη. Ομοίως, η Τουρκία είναι προσηλωμένη στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας», γράφει η αιγυπτιακή Al Asimah.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ