Τραγική η έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου για τον πρώην πρωθυπουργό: Αντωνάκη, ρούφα το αυγό σου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί τα χτυπήματα του Μεγάρου Μαξίμου κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να είναι συντριπτικά, το περιβάλλον Κυριάκου όμως δεν φαίνεται να ανησυχεί για τυχόν αντίδραση του πολιτευτή Μεσσηνίας.

Η συμπεριφορά πάντως του πρωθυπουργού έναντι του προκατόχου του, είναι άκρως απαξιωτική και πραγματικά δεν θυμάμαι να έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο στην μεταπολίτευση.

Ο Αντώνης Σαμαράς στις προεκλογικές, δημόσιες παρεμβάσεις του, είχε θέσει επιτακτικά δύο θέματα: Το ένα είχε να κάνει με την προστασία του θεσμού της οικογένειας, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί την μετατροπή της μητέρας και του πατέρα, σε «γονέα 1 και γονέα 2».

Το δεύτερο θέμα ήταν οι συνομιλίες με την Τουρκία, όπου χαρακτηριστικά είχε προειδοποιήσει πως «με πειρατές εμείς δεν πρόκειται να συνομιλήσουμε».

Η πρώτη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη λοιπόν στο Bloomberg, θαρρείς ότι είχε ως απόλυτο στόχο, την ταπείνωση του Αντώνη Σαμαρά!

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα θεσμοθετήσει πλέον τον γονέα 1 και γονέα 2, αναγνωρίζοντας τους γάμους ομοφυλοφίλων και ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες με την Τουρκία, για τις θαλάσσιες ζώνες!

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει αντιδράσει. Δεν έχει κάνει την παραμικρή δήλωση. Γεγονός που με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η αντίδραση του θα είναι συντριπτική και θα οδηγήσει σε ρήξη με τον πρωθυπουργό. Για να είμαι σαφής, με τον άνθρωπο που ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς έκανε πρωθυπουργό!

Μιλώντας λοιπόν με στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να διερευνήσω τις άμυνες του Μαξίμου απέναντι στην αυτονόητη αντίδραση Σαμαρά, η απάντηση που έλαβα ήταν αφοπλιστική. Στο περιβάλλον του νυν πρωθυπουργού, δεν υπάρχει η παραμικρή ανησυχία από την όποια αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού.

Αντίθετα, το κλίμα που επικρατεί στο Μαξίμου έναντι του Αντώνη Σαμαρά, παραπέμπει στην ατάκα της υπεροχής ελληνικής ταινίας: «Αντωνάκη ρούφα το αυγό σου!»

Σε αβγοθήκη με τα χρώματα του ουρανίου τόξου, θα προσέθετα εγώ…

Πηγη: Κύριος Μαξιμος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ