Η Βουλγαρία ξεπουλά τους πυρηνικούς αντιδραστήρες από τον πυρηνικό σταθμό Μπελένε στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Κοινοβούλιο ανέθεσε στον Υπουργό Ενέργειας να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις με τον Υπουργό Ενέργειας της Ουκρανίας ή τον εκπρόσωπό του με σκοπό την πώληση του εξοπλισμού που προορίζεται για το έργο του πυρηνικού σταθμού Μπελένε.

 Η απόφαση εγκρίθηκε με 155 ψήφους υπέρ και 57 κατά.

Σύμφωνα με την απόφαση που εγκρίθηκε, η τιμή πώλησης δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από αυτή που πλήρωσε η Βουλγαρία για τον εξοπλισμό – σχεδόν 1,2 δισεκατομμύρια λέβα.

Προβλέπεται ότι οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν εντός 60 ημερών από την έναρξη ισχύος της απόφασης. Ο Υπουργός Ενέργειας θα πρέπει να ενημερώσει την Εθνοσυνέλευση για τις ενέργειες που έγιναν και τα συγκεκριμένα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων.

«Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, το έργο Μπελένε δεν θα εφαρμοστεί. Υποστηρίξτε την απόφαση για να προστατεύσουμε το βουλγαρικό εθνικό συμφέρον», δήλωσε η Τεμενούζκα Πέτκοβα, πρώην υπουργός Ενέργειας και νυν βουλευτής του GERB.

Με την απόφαση αυτή της Εθνοσυνέλευσης,  ανακαλείται η προηγούμενη απόφαση της Βουλής της 7ης Ιουνίου 2018 για επανέναρξη δράσεων για την αναζήτηση ευκαιριών κατασκευής του πυρηνικού σταθμού Μπελένε μαζί με στρατηγικό επενδυτή.

Btv Novinite

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ