Αρχαία Ολυμπία: Κι όμως και οι 7 δήμαρχοι της Ηλείας κάθισαν στο ίδιο τραπέζι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύσκεψη στο δημαρχείο υπό τη ΔιαΝΕΟσις και συντονισμός ενεργειών προς την υλοποίηση του Προγράμματος Ανασυγκρότησης

Σύσκεψη για τον συντονισμό των προσπαθειών υλοποίησης του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Διονύσιος Μπαλιούκος, Ζαχάρως κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος, καθώς επίσης και ο Γενικός Διευθυντής της ΔιαΝΕΟσις κ. Διονύσιος Νικολάου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι Δήμοι της Ηλείας προκειμένου το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης να περάσει σταδιακά στη φάση της υλοποίησης.

Συγκεκριμένα, μετά από σχετική πρόταση του κ. Νικολάου, αποφασίστηκε να συνταχθεί αρχικά η πρόταση για να αναγνωριστεί η Ηλεία ως πρότυπος προορισμός τουριστικός ολιστικής διαχείρισης, προκειμένου να τύχει πλεονεκτημάτων για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Ακολούθως θα δημιουργηθεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός και ο Οργανισμός  Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO) όπως προβλέπεται και από τη μελέτη της ΔιαΝΕΟσις.

Οι δήμαρχοι δεσμεύθηκαν να προχωρήσουν άμεσα στις διαδικασίες σύνταξης του σχετικού φακέλου για τον πρότυπο τουριστικό προορισμό, ώστε αυτός να υποβληθεί εντός του Ιουλίου. Ο κ. Νικολάου τόνισε μεταξύ άλλων ότι η οικονομική και πολιτική συγκυρία είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή, επισημαίνοντας ότι και από πλευράς Κυβέρνησης υπάρχει η Υποεπιτροπή που έχει αναλάβει την διαχείριση των προτάσεων για το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης.

Προβλέπεται επίσης από τη μελέτη η υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δημάρχων διότι μέσα από τις συνέργειες και τη συνεργασία μπορεί να προκύψει όλη η δύναμη εκείνη που χρειάζεται για την υλοποίηση. Τη σύνταξη αυτού του μνημονίου ανέλαβε να υλοποιήσει ο Δήμος Πύργου.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε επίσης να υπάρχει διαρκής συντονισμός και συνεργασία των δημάρχων, της ΔιαΝΕΟσις και της Κυβερνητικής Υποεπιτροπής προκειμένου να αξιοποιηθεί ο χρόνος για την υλοποίηση των προτάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ