Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του Πριγκόζιν και των μελών της «Βάγκνερ»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Συμμαχία παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του αρχηγού της ομάδας «Βάγκνερ», Γεβγκένι Πριγκόζιν και των μαχητών του.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε χθες ότι ο Πριγκόζιν έφυγε από το έδαφος της χώρας του, όπου έφτασε σύμφωνα με τη συμφωνία για τον τερματισμό της ένοπλης εξέγερσης της 24ης Ιουνίου, και ότι επέστρεψε στη Ρωσία και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη.

Ο διπλωματικός συντάκτης του Al Jazeera Τζέιμς Μπέις ζήτησε από τον Στόλτενμπεργκ να σχολιάσει αυτό ακριβώς το θέμα – αναφορές, ότι ο Πριγκοζίν είχε επιστρέψει στην Αγία Πετρούπολη, στις οποίες ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας είπε ότι το ΝΑΤΟ παρακολουθούσε τα πρόσφατα ταξίδια του ηγέτη Βάγκνερ, τα οποία περιέγραψε ως – «μετακινήθηκε λιγότερο».

Αυτό που μπορούμε να πούμε για τον Πριγκόζιν είναι ότι παρακολουθούμε προσεκτικά πού κινούνται οι στρατιώτες της ομάδας «Βάγκνερ», αλλά και πού κινείται ο ίδιος – είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά είχαμε δει ορισμένες προετοιμασίες για την υποδοχή μεγάλων ομάδων στρατιωτών «Βάγκνερ» στη Λευκορωσία. « Ωστόσο, δεν έχουμε δει να γίνεται κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής», είπε.

Και μετά είδαμε τον Πριγκοζίν να κινείται λίγο, είπε ο Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι δεν θα υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το τι γνωρίζει το ΝΑΤΟ.

Άλλες πηγές ανέφεραν ότι ο Πριγκόζιν έδωσε άδεια στους μαχητές του, για ανασυγκρότηση, μέχρι τον Αύγουστο.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ