Ο δήμαρχος της Σμύρνης ζήτησε συγγνώμη για το τουρκικό πάρτι μέσα σε ορθόδοξη εκκλησία μετά την παγκοσμια κατακραυγή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με… καθυστέρηση ο δήμαρχος της Σμύρνης ζήτησε συγγνώμη για το τουρκικό πάρτι μέσα σε ορθόδοξη εκκλησία που προκάλεσε την οργή της ελληνορθόδοξης κοινότητας και όχι μόνο.

Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η διοργάνωση πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, με άδεια του τοπικού τουρκικού δήμου, οδήγησαν τον δήμαρχο της πόλης να αναλάβει την ευθύνη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Σμύρνης, Γιώργος Θεοδωρίδης, ο δήμαρχος τον κάλεσε στο τηλέφωνο και εξέφρασε την ειλικρινή συγγνώμη του.

«Λυπούμαστε εξαιρετικά που η εκδήλωση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με εμάς, πλήγωσε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα», είπε ο δήμαρχος της Σμύρνης αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη για το προκλητικό πάρτι.

Η ελληνορθόδοξη κοινότητα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι είναι «ντροπή» και «κρίμα» τα όσα συνέβησαν, ενώ το ελληνικό ΥΠΕΞ, ώρες μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, έκανε λόγο για προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διοργάνωση πάρτυ με ηλεκτρονική μουσική εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις τουρκικές Αρχές ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η διοργάνωση πάρτυ συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας.

Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ