Ουκρανία και Τουρκία ξεκινούν συμπαραγωγή drones

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ουκρανός υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών, Αλεξάντερ Καμούσιν, ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκίας με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων παραγωγής drones στην Ουκρανία.

Το μνημόνιο αυτό υπεγράφη προχθές κατά την επίσκεψη του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Τουρκία, όπου είχε συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική εταιρεία «Baykar» σκοπεύει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο παραγωγής drones Bayraktar στην Ουκρανία, καθώς έχει αγοράσει ένα οικόπεδο για το σκοπό αυτό στην περιοχή του Κιέβου.

1 103

Η συνολική έκταση του νέου κέντρου υπολογίζεται σε περισσότερα από 30.000 τετραγωνικά μέτρα και περισσότεροι από 300 Ουκρανοί μηχανικοί και τεχνικοί αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτό το στρατηγικό έργο.

Οι νέες συμφωνίες και συνεργασία μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκίας αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της παραγωγής drones στην περιοχή και την επίτευξη αυτάρκειας και αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση των δύο χωρών για ενίσχυση της στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, σύμφωνα με τη σαουδαραβική  ‘ Άμυνα’.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ