Κολωνός: Ο εισαγγελέας επιμένει στην παραπομπή και της μητέρας της 12χρονης σε δίκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταπέλτης φέρεται να είναι για τους 26 -μέχρι στιγμής- κατηγορούμενους στην υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό η πρόταση του Εισαγγελέα, ο οποίος επιμένει και στην παραπομπή σε δίκης και της μητέρας της ανήλικης.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης στέλνει στο εδώλιο και τους 26, ζητώντας, με την πολυσέλιδη πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο, ο φερόμενος ως ενορχηστρωτής της πρωτοφανούς υπόθεσης Ηλίας Μίχος, η 37χρονη μητέρα της ανήλικης, αλλά και ο 57χρονος συνταξιούχος ναυτικός, γνωστός και ως «Μιχάλης» να δικαστούν για κακουργήματα. Ειδικά όσον αφορά τη μητέρα, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη, κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος της κόρης της, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι αποδεχόταν την εκπόρνευσή της, με κίνητρο τα χρήματα.

«Άρχισε να βιάζει κατ’ επανάληψη το κορίτσι, τρομοκρατώντας το, με την επίδειξη όπλων και απειλώντας το ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της. Δεν περιορίστηκε μόνο στη βίαιη ικανοποίηση των ατομικών του σεξουαλικών ορέξεων, καθώς αφού διέφθειρε το κορίτσι, απεργάστηκε και σχέδιο εκμετάλλευσής της προς ίδιον οικονομικό όφελος με την εξώθησή της στην πορνεία», επισημαίνει για τον Ηλία Μίχο ο εισαγγελέας.

Στην 90σέλιδη πρότασή του, κατακεραυνώνει και την προφυλακισμένη μητέρα της 12χρονης. Αν και της αφαιρεί την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας, ζητά να δικαστεί για διακεκριμένη μαστροπεία, με το σκεπτικό ότι, μπορεί να μη γνώριζε για τη σεξουαλική εκμετάλλευση της κόρης της, αλλά δεχόταν χωρίς ερωτήσεις τα χρήματα που της έφερνε στο σπίτι, για τα οποία μάλιστα της ασκούσε μεγάλη πίεση. «Με την εγκληματική αδιάφορη στάση της, επέτρεψε τον εκμαυλισμό της μικρής, τον οποίο αποδεχόταν και ανεχόταν, αποβλέποντας ακριβώς στα συγκεκριμένα έσοδα. Πίεζε διαρκώς και αφόρητα το 12χρονο παιδί της, να της φέρνει χρήματα, ενίοτε με τη χρήση απειλών και ύβρεων», αναφέρει για την 35χρονη ο Γιώργος Νούλης στην εισαγγελική του πρόταση.

Σύμφωνα με το Απόστολο Λύτρα, δικηγόρο της 35χρονης, «επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρισμοί της μητέρας της 12χρονης ότι δεν έχει σχέση με την μαστροπεία, από εκεί και πέρα είναι πολύ λογική πρόταση για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και θα περιμένουμε τι θα κρίνει το Συμβούλιο».

Ρόλο δεύτερου μαστροπού, εξάλλου, προσδίδει ο εισαγγελικός λειτουργός στον -επίσης προφυλακισμένο- ναυτικό, που η 12χρονη έχει αναγνωρίσει ως «Μιχάλη». Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος υποσχόταν στο παιδί ότι θα έχει μεγάλα κέρδη αν εξασκηθεί στην «πορνεία πολυτελείας» και μπει «στα χοντρά κυκλώματα» γνωρίζοντας «εφοπλιστές και λεφτάδες», κάνοντας «επισκέψεις σε κότερα» και συμμετέχοντας σε «ταινίες ερωτικού περιεχομένου».

Για το εάν οι 26 αυτοί κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν τελικά σε δίκη, θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δεύτερη ανάκριση που διεξάγεται για την υπόθεση, ερευνώνται από τη δικαιοσύνη ακόμη 14 ύποπτοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ