Η Γαλλία επέκρινε τα σχέδια του Κιέβου να αγοράσει ρωσικούς αντιδραστήρες από τη Βουλγαρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ηγέτης του γαλλικού δεξιού κόμματος «Πατριώτες» Φλοριάν Φιλίππο επέκρινε στο Twitter τα σχέδια της Ουκρανίας να αγοράσει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες ρωσικής κατασκευής από τη Βουλγαρία με κονδύλια της ΕΕ, όπως γράφουν βουλγαρικά δημοσιεύματα.

«Ενώ η Γαλλία και η ΕΕ πυροβολούνται στα πόδια με μια τεράστια σφαίρα, επιβάλλοντας αντιρωσικές κυρώσεις, η Ουκρανία του Ζελένσκι, αγοράζει ρωσικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες, με τα χρήματά μας! Πότε θα τελειώσει αυτό το αστείο;» – έγραψε ο πολιτικός.

IMG 6112

Ο Φιλίππο επισύναψε στην ανάρτηση φωτογραφία ενός άρθρου που δημοσίευσε το Euractiv.

 Σημειώνει ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βουλγαρία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησε με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Νικολάι Ντένκοφ την πώληση δύο πυρηνικών αντιδραστήρων ρωσικής κατασκευής στο Κίεβο.

Οι αντιδραστήρες αγοράστηκαν πριν από πέντε χρόνια, αλλά οι βουλγαρικές αρχές αδυνατούν να καλύψουν το κόστος τους και γι’ αυτό το βουλγαρικό κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως στην κυβέρνηση να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Euractiv, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι η αγορά των αντιδραστήρων, που θα κοστίσει 600 εκατ. ευρώ, μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φέτος, η ΕΕ παρέχει στην Ουκρανία οικονομική βοήθεια ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε μήνα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ