Σε αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ θανατώθηκε ηγέτης του ISIS στην ανατολική Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε πλήγμα στη Συρία που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Usamah al-Muhajir, ηγέτη του ISIS στην ανατολική Συρία.

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στην ήττα του ISIS σε ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο στρατηγός Michael «Erik» Kurilla, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ. Το ISIS παραμένει απειλή, όχι μόνο για την περιοχή αλλά και πέραν αυτής».

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι σκοτώθηκαν άμαχοι σε αυτό το χτύπημα και ο Διεθνής Συνασπισμός αξιολογεί αναφορές για τραυματισμό αμάχων.

Το χτύπημα την Παρασκευή διεξήχθη από τα ίδια MQ-9 που είχαν, νωρίτερα, παρενοχληθεί από ρωσικά αεροσκάφη σε μια σύγκρουση που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.

IMG 6114

Το αποτέλεσμα του χτυπήματος θα διαταράξει και θα υποβαθμίσει την ικανότητα του ISIS να σχεδιάζει και να διεξάγει τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις της CENTCOM κατά του ISIS, μαζί με δυνάμεις εταίρους στο Ιράκ και τη Συρία, θα συνεχιστούν προκειμένου να επιτευχθεί η διαρκής ήττα της ομάδας, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ