Τούρκοι έκαναν εμπόριο παιδιών στην Βραζιλία! Οργή και αγανάκτηση στη χώρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έξι παιδιά μεταφέρθηκαν από χωριά του Αμαζονίου από το Sulaimani Jamaat, τουρκική θρησκευτική οργάνωση επίσης γνωστή ως Σουλεϊμανίτες, σε κοιτώνες στην Τουρκία, και ευτυχώς μετά την περιπέτειά τους επέστρεψαν στην πατρίδα τους, αφού η τουρκική οργάνωση αποφάσισε να τα αφήσει ελεύθερα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Artı Gerçek, οι Σουλεϊμανίτες ανησύχησαν καθώς η υπόθεση έχει προσελκύσει την προσοχή της Ιντερπόλ, η οποία αυτή τη στιγμή διερευνά το θέμα ως πιθανή διεθνή υπόθεση εμπορίας ανθρώπων. Τα παιδιά επέστρεψαν στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας το βράδυ της Παρασκευής.

Αποκαλύφθηκε πως τον Μάιο ένας άνδρας ονόματι Abdülhakim Tokdemir και η ομάδα του, ενεργώντας για λογαριασμό της κοινότητας Σουλεϊμανί, είχαν μεταφέρει παιδιά από φτωχές οικογένειες που ζούσαν σε χωριά του Αμαζονίου κοντά στα σύνορα με την Κολομβία στην πόλη Manaus, που βρίσκεται πάνω από 950 χιλιόμετρα μακριά. Ενώ κατάφεραν να αποκτήσουν και υπογεγραμμένα έγγραφα από τις οικογένειές τους.

Στη συνέχεια, τα παιδιά παρακολούθησαν τρία χρόνια σε οικοτροφείο ισλαμική εκπαίδευση, πριν έξι από αυτά μεταφερθούν στην Τουρκία, τον Φεβρουάριο του 2022. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε θρησκευτικούς κοιτώνες στη δυτική επαρχία Kütahya και στη νότια περιφέρεια Ταρσού.

Μάλιστα αντιπροσωπεία του βραζιλιάνικου κοινοβουλίου αναμένεται να ταξιδέψει στην Τουρκία τις επόμενες ημέρες.

Ενώ οι οικογένειες είχαν παράσχει έγγραφα που επέτρεπαν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο Μανάους για εκπαιδευτικούς σκοπούς, η Ιντερπόλ έκρινε ότι τα «υπογεγραμμένα έγγραφα που χρησιμοποιούνται για την έξοδο των παιδιών από τη χώρα» είναι νομικά απαράδεκτα.

Να επισημανθεί πως το Κίνημα Σουλεϊμανί, είναι ευρέως διαδεδομένη κοινότητα στην Τουρκία και είναι γνωστή για την επιρροή του στην τουρκική πολιτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ