Ρωσία: Ο Πούτιν παραχωρεί άδεια παραμονής σε μισθοφόρους που πολεμούν στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με σημερινά ρωσικά δημοσιεύματα οι ξένοι μισθοφόροι που έχουν συνάψει σύμβαση μονοετούς διάρκειας με τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις για να πολεμήσουν την Ειδική Επιχείρηση στην Ουκρανία, οι ίδιοι και τα μέλη των οικογενειών τους θα μπορούν να λάβουν άδεια διαμονής με απλοποιημένο τρόπο.

Αυτό αναφέρει ο νόμος που υπέγραψε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, για την απλούστευση της διαδικασίας απόκτησης άδειας διαμονής στη χώρα για αλλοδαπούς που πολεμούν στην Ουκρανία. Αυτό αναφέρει η «Επίσημη Δημοσίευση Νομικών Πράξεων» της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Όπως διευκρινίζεται ο νόμος αναφέρεται στη σύναψη συμβολαίου διάρκειας ενός έτους. Αυτός ο κανόνας θα ισχύει επίσης για τα μέλη της οικογένειας ενός τέτοιου αλλοδαπού, ακόμη και σε περίπτωση θανάτου του.

1 118

Επιπλέον, πολίτες άλλων χωρών με υψηλά προσόντα θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για απεριόριστη άδεια διαμονής στη Ρωσία. Αυτός ο κανόνας ισχύει για όσους αλλοδαπούς εργάζονται ήδη στη χώρα.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες ξένων χωρών που υπέγραψαν συμβάσεις για υπηρεσία στον ρωσικό στρατό είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τη ρωσική υπηκοότητα με απλοποιημένο τρόπο.

Το αντίστοιχο έγγραφο υπεγράφη από τον Πούτιν τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Οι σύζυγοι και τα παιδιά αλλοδαπών μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για ρωσικό διαβατήριο με την απλοποιημένη διαδικασία, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ