Ρωσια: Εκτελεσαν κυβερνήτη υποβρυχίου ενώ έτρεχε σε πάρκο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την τελευταία του πνοή άφησε πρώην κυβερνήτης ρωσικού υποβρυχίου, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς από άγνωστο ενώ έκανε τζόκινγκ σε πάρκο στην πόλη Κρασνοντάρ της Ρωσίας.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο 42χρονος Στάνισλαβ Ρζίτσκι ενδέχεται να είχε τεθεί υπό παρακολούθηση μέσω εφαρμογή γυμναστικής, καθώς και ότι το όνομά του είχε περιληφθεί σε ουκρανική «μαύρη λίστα» ατόμων που θεωρούνται εχθροί του Κιέβου.

Ο πρώην αξιωματικός του Ναυτικού δέχθηκε πυρά στην πλάτη και στο στήθος, ενώ το θύμα φέρεται να έτρεχε τακτικά στην ίδια διαδρομή, όπως προκύπτει από εφαρμογή γυμναστικής την οποία χρησιμοποιούσε, σύμφωνα με το BBC.

Σε ανακοίνωσή της, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ανέφερε ότι το πάρκο δεν είχε κόσμο λόγω έντονης βροχόπτωσης, «άρα δεν υπάρχουν μάρτυρες που θα μπορούσαν να δώσουν λεπτομέρειες ή να αναγνωρίσουν τον δράστη».

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του υπ. Εσωτερικών της Ουκρανίας, Άντον Γεραστσένκο, έγραψε στο Twitter ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την Ουκρανία για ανάμιξη στην υπόθεση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν αυτή η υποψία είναι δικαιολογημένη. «Μέχρι στιγμής η ρωσική αστυνομία δεν μπορεί να βρει ούτε μια κάμερα παρακολούθησης που θα μπορούσε να καταγράψει το έγκλημα. Η έρευνα συνεχίζεται» σημείωσε.

Το ρολόι και τα ακουστικά του θύματος βρέθηκαν στο σημείο, κάτι που υποδεικνύει ότι δεν ήταν κίνητρο του εγκλήματος η ληστεία, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Mash.

Βάσει πληροφοριών από ρωσικά μέσα, ο 42χρονος ήταν στο παρελθόν διοικητής του υποβρυχίου Krasnodar, που πήρε το όνομά του από την πόλη στην οποία διαπράχθηκε η δολοφονία.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ενδέχεται να ήταν ο κυβερνήτης του υποβρυχίου, όταν πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πόλη Βίνιτσια τον Ιούλιο του 2022, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 23 ατόμων, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά. Η ουκρανική κυβέρνηση είχε δηλώσει τότε ότι η επίθεση διαπράχθηκε με πυραύλους κρουζ που εκτοξεύτηκαν από υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα.

Ωστόσο, ο πατέρας του θύματος δήλωσε ότι ο γιος του είχε παραιτηθεί από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τον Δεκέμβριο του 2021 – πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ