Σταϊκούρας στο «Fin Forum 2023»: “Στις top προτεραιότητες της Κυβέρνησης το έργο Πάτρα – Πύργος – Στο 15% η πρόοδος υλοποίησης”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβληματικά έργα και τους άξονες των έργων που περιλαμβάνει το Αναπτυξιακό Σχέδιο για την Ελλάδα του 2030 στον τομέα των Υποδομών, παρουσίασε την Τρίτη (11/07) ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, στο συνέδριο «Fin Forum 2023».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι το Αναπτυξιακό Σχέδιο για την Ελλάδα περιλαμβάνει 188 έργα ύψους 27,6 δισ. ευρώ και σταχυολόγησε τις βασικές προτεραιότητες στον τομέα των Υποδομών.

Όπως είπε, «η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θέτει ως προτεραιότητα, στο πεδίο των υποδομών, την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης(προϋπολογισμού άνω των 2 δισ. ευρώ, που αναμένεται να εξυπηρετεί, εντός του 2024, περίπου 300.000 μετακινούμενους ημερησίως), ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65 (Με την ολοκλήρωση του έργου, η διαδρομή Λαμία – Εγνατία Οδός θα γίνεται σε 1 ώρα και 45 λεπτά, από τις 3 ώρες και 15 λεπτά περίπου που γίνεται σήμερα) και ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος.

ΟΙ (ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΕΣ) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΠΟΧΩΡΙΟΥ

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας: “Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2022 και έχει σημειωθεί πρόοδος υλοποίησης άνω του 15%.

Το έργο δεν έχει σοβαρά προβλήματα εκκρεμοτήτων, αφού έχει αποδοθεί το σύνολο των χώρων εκτέλεσης του έργου ευθύνης Δημοσίου, κατόπιν συντέλεσης των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων.

Επίσης, δεν υπάρχουν σοβαρά ευρήματα αρχαιολογικών ερευνών.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025 και η διαδρομή Πάτρα – Πύργος θα πραγματοποιείται με αισθητά μεγαλύτερη ασφάλεια και σε μειωμένο χρόνο, περίπου κατά 40 λεπτά.

patra pyrgos erg 2

Οδική σύνδεση Άκτιο – Αμβρακία, Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, Παράκαμψη Χαλκίδας – Ψαχνών και άξονας Μπράλος – Άμφισσα, Σύνδεση σιδηροδρόμου με όλα τα μεγάλα λιμάνια, Επενδύσεις σε αρδευτικά δίκτυα, συμπληρώνουν το top-10 των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης όσοαν αφορά τα μεγάλα έργα.

iliaenimerosi.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ