Πρωτοφανές μήνυμα Χατζηδάκη μετά την πανωλεθρία στις αγορές!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα απίστευτο μήνυμα ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός εθνικής οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης. Έγραψε συγκεκριμένα:

«Η σημερινή έκδοση 15ετούς ομολόγου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σημαντική υπερκάλυψη. Το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε από τις αγορές 3,5 δις. ευρώ με επιτόκιο 4,45%, παρά τη συνεχιζόμενη υψηλή αβεβαιότητα στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, με καλή ποιότητα κεφαλαίων. Η επιτυχία αυτή πιστοποιοεί την έλευση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα μας, η οποία θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού της οικονομίας».

Τι να σχολιάσει κανείς! Τους πανηγυρισμούς για το επιτόκιο το οποίο κυριολεκτικά εξερράγη; Την «προφητεία» Χατζηδάκη για την επενδυτική βαθμίδα ακριβώς λόγω αυτού του ιλιγγιώδους επιτοκίου; Δηλαδή με τέτοια επιτόκια θα δανείζεται η Ελλάδα εάν λάβει την επενδυτική βαθμίδα;

Ή μήπως την συνεχιζόμενη υποθήκευση του μέλλοντος των επόμενων γενεών, καθώς κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα χρωστάει πάνω από 40.000 €, λόγω τέτοιων «επιτυχιών»;

Καταπέλτης πάντως εναντίον της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα ομόλογα και το επιτόκιο δανεισμούτης χώρα μας, ήταν ο οικονομολόγος και βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος.

Σε ανάρτησή του αμφισβητεί το αφήγημα της Κυβέρνησης ότι θα εξοικονομήσει τόκους 40 εκατομμυρίων ευρώ και χαρακτηρίζει την παρούσα αξία «ανοησία» (σ.σ. «επειδή τη διαμορφώνει κανείς με προβλέψεις», εξηγεί σε σχόλιο στην ανάρτησή του).

  • Γράφει ο κ.Βιλιάρδος:

«Δανειστήκαμε 3,5 δις με επιτόκιο 4,45%. Τα δάνεια του 1ου μνημονίου έχουν επιτόκιο 4,09%-ενώ τα ομόλογα που σχεδιάζεται να αντικατασταθούν 3,45% (2,5 δις) και 3,375% (3 δις). Πως θα εξοικονομήσουμε λοιπόν τόκους 40 εκ. που αναφέρει η κυβέρνηση; Με την ανοησία της παρούσας αξίας;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ