Γενναία απόφαση του Νοτη Μηταράκη να καταργήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη σημερινή ενημέρωση στο ΚΕΜΕΑ, ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι οι 1.060 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για την φύλαξη των Πανεπιστημίων, θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς, γεγονός που σημαίνει ότι οι Πρυτάνεις θα είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των Πανεπιστημίων.

«Απο 1ης Σεπτεμβρίου θέλουμε να είναι εμφανέστερη η παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων στους δρόμους» δήλωσε ο υπουργός και δεν απέκλεισε την αύξηση πεζών περιπολιών.

Σε συνέντευξή του χθες στο Action24, ο Μηταράκης δήλωσε ότι «το πλαίσιο της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» επανεξετάζεται και πως θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων» είπε, ενώ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι θα επανεξεταστεί ο ρόλος της αστυνομίας: «Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ