Γερμανια: Δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα του AfD – Μεγάλη πτώση του Σολτς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη άνοδο καταγράφει στη Γερμανία, το δεξιό κόμμα AfD στη νέα δημοσκόπηση της Ipsos, με τους πολίτες να είναι δυσαρεστημένοι με την λιτότητα του καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το AfD στη Γερμανία φτάνει στο υψηλό-ρεκόρ 22% στην τελευταία δημοσκόπηση της Ipsos, τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερη από το κόμμα SPD του Σολτς.

Το AfD όπως φαίνεται κερδίζει την εμπιστοσύνη των Γερμανών πολιτών και καταγράφει σταδιακή άνοδο, την ώρα που ο τρικομματικός συνασπισμός του Σολτς έχει πέσει στο ναδίρ.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα το AfD κατάφερε άλλη μια εκλογική νίκη καθώς εξέλεξε τον πρώτο του πλήρους απασχόλησης δήμαρχο κωμόπολης, μία εβδομάδα αφού εξελέγη ο πρώτος περιφερειάρχης που υποστηριζόταν από το κόμμα.

Ο Χάνες Λοτ, 42 ετών, εξελέγη δήμαρχος του Ράγκουν- Γιέσνιτς, μιας κωμόπολης περίπου 9.000 κατοίκων στο κρατίδιο Σαξονία- Άνχαλτ στην ανατολική Γερμανία συγκεντρώνοντας το 51,3% των ψήφων. Νωρίτερα, ο υποψήφιος του AfD Ρόμπερτ Στούλμαν κέρδισε στις περιφερειακές εκλογές του Ζόνεμπεργκ, στο κρατίδιο της Θουριγγίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ