Αριθμούς-ρεκόρ Ρώσων τουριστών καταγράφουν φέτος τα κατεχόμενα της Κύπρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αριθμούς-ρεκόρ Ρώσων τουριστών καταγράφουν φέτος τα κατεχόμενα της Κύπρου, καθώς οι αφίξεις των Ρώσων τριπλασιάστηκαν σε σχέση με την περσινή χρονιά!

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο πεντάμηνο του 2022 οι αφίξεις ήταν 6.282, ενώ φέτος, 18.193 Ρώσοι προτίμησαν το βόρειο τμήμα της Κύπρου!

Προφανώς και πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό, έχουν παίξει οι δυτικές κυρώσεις κατα της Μόσχας και το γεγονός ότι απευθείας πτήσεις από και προς τη Ρωσία δεν υπάρχουν στην ΕΕ. Μόνο η Τουρκία είναι «φιλόξενο έδαφος» για τους Ρώσους, καθώς από κει μπορούν να πάνε στον προορισμό τους.

Η συμμετοχή της Κύπρου στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, συνεπάγεται και απαγόρευση πτήσεων προς την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και αποκλεισμό των ρωσικών τραπεζών από το διεθνές σύστημα συναλλαγών.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων), Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, σχολίασε σχετικά: «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να αντικαταστήσουμε τη ρωσική αγορά, για την οποία θεωρούμε ότι για τα επόμενα λίγα χρόνια δεν πρόκειται να μπορέσουμε να έχουμε οποιαδήποτε εισροή και βέβαια αυτό δεν είναι κάτι το θετικό».

Στη πολύ υψηλή θέση στις προτιμήσεις τους, έχουν το ψευδοκράτος και οι Ιρανοί, με 10.609 να περνούν πέρσι στο κατεχόμενο από την Τουρκία τμήμα της Κύπρου, ενώ ο αριθμός τους το τελευταίο πεντάμηνο άγγιξε τους 16.500!

Γερμανοί και Βρετανοί όμως, επίσης καταγράφουν αυξητικές τάσεις στις προτιμήσεις τους, ενώ συνολικά ο τουρισμός στο βόρειο τμήμα του νησιού είναι σε ανοδική πορεία.

Από τον Ιανουάριο μέχρι και το τέλος Μαΐου, ο αριθμός των τουριστών που πάτησαν στα κατεχόμενα ανήλθε στους 619.354! Ενδεικτικά, να σημειώσουμε ότι το αντίστοιχο διάστημα το 2022, οι αφίξεις που καταγράφηκαν ήταν 465.031.

Στην ελεύθερη Κύπρο, τα κενά των Ρώσων αναπληρώνουν, ως ένα βαθμό, Αυστριακοί, Ελβετοί, Πολωνοί, Ισραηλινοί, Γάλλοι και Σκανδιναβοί τουρίστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ