Η Ντορα βάζει πλάτη στην προταση Μηταράκη για κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αδιαφορώντας για την διαφορετική άποψη του Μαξίμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Να οργανωθούμε ρε παιδιά, να οργανωθούμε», που έλεγε και ένα γνωστό ανέκδοτο (και ολίγον τι σόκιν), παλαιότερων ετών. Η ατάκα ταιριάζει γάντι με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τελευταίο κρούσμα ανοργανωσιάς, ή μπάχαλου, διαλέγετε και παίρνετε, είναι τα όσα διαδραματίζονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο, από τη στιγμή που ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, μίλησε για κατάργηση της –έτσι κι αλλιώς αποτυχημένης- πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Αρχικά προσπάθησαν να «μαζέψουν» τα όσα είπε ο κ.Μηταράκης περί κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας και σήμερα ήρθε ένα νέο «άδειασμα», από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε (ή έτσι νόμιζε τουλάχιστον…):

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται, αντιθέτως επανεξετάζουμε πως θα έχει τον καλύτερο ρόλο και τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την ΕΛ.ΑΣ.».

Δέχτηκε και διευκρινιστική ερώτηση για το θέμα, επιμένοντας στην απάντησή του: «Ήμουν σαφής. Δεν υπάρχει κανένα θέμα κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Επανεξετάζουμε τον τρόπο λειτουργίας της, για την αποτελεσματικότητα και αυτού του σώματος της Αστυνομίας και είναι σημαντικό αυτό να είναι σε συντονισμό με το σύνολο της Αστυνομίας».

Φευ όμως…

Τη σιγουριά του κ.Μαρινάκη ωστόσο, ήρθε να… τορπιλίσει χωρίς έλεος, η τοποθέτηση της βουλευτού Χανίων και αδελφής του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ντόρας Μπακογιάννη.

Με σαφή διαφοροποίηση από τη γραμμή του Μαξίμου, που αφηγείται ότι τάχα «επανεξετάζεται» ο τρόπος λειτουργίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας, η κ.Μπακογιάννη είπε σήμερα ότι είναι «σωστή» η κατάργησή της, θεωρώντας το ως δεδομένο!

«Για την πανεπιστημιακή αστυνομία νομίζω ότι είναι μια σωστή απόφαση η κατάργησή της και η ανάληψη της ευθύνης από τα πανεπιστήμια και από τα ιδρύματα, οι οποίοι έχουν υποχρέωση και βεβαίως από εκεί και πέρα καλούν την Αστυνομία όταν πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάτι παραπάνω δεν θα ξέρει;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ