Η Σουηδία ως φερετζές ξεπλύματος της βάρβαρης Τουρκίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απορία μεγάλη προκαλεί η «πρεμούρα» των ΗΠΑ με ένα ΝΑΤΟ που για κάτι 70χρόνια συν, χωρίς Σουηδία, και που ουδένα ένοιαζε, της Αμερικής περιλαμβανομένης, να βομβαρδίζεται τώρα η παγκόσμια κοινή γνώμη ωσαύτως και η των ΗΠΑ (εκεί να δεις) για την σπουδαιότητα ένταξης της Σουηδίας στην συμμαχία.

Μια σπουδαιότητα που μόνο οι Μπάιντεν Μπλίνκεν έτσι στα ξαφνικά
«διαπίστωσαν» χωρίς να λένε ποία! Το ΝΑΤΟικό σφράγισμα της Βαλτικής δεν ευσταθεί διότι η «κλειδαριά» βρίσκεται στην Κοπενχάγη η οποία ουδέποτε θα τολμήσει να απομονώσει την Αγία Πετρούπολη.

Και τί μένει; Όλα έδειξαν πως άπαντα είναι ένα ευρεθέν πρόσχημα, για τον λαό της Αμερικής κυρίως, να πουλήσουμε με διακρατική συμφωνία για να μην νομίσει τις ότι θα υπάρξουν «μίζες» (άντε καλέ!) εξελιγμένο οπλισμό στην Τουρκία, των μη επιστρπτέων S400, παραβαίνοντας απαράβατον μέχρι χθές τον όρον του εμπάρκο λόγω «Σουηδίας», προσφοράς εργασίας στο Αμερικανό εργάτη (επέχει το ότι εννοείται) καί άλλα «ηχηρά τοιαύτα» που δίδαξε ο Αλεξανδρινός.

Και αφού λοιπόν δεν εφοδιάζουν την Τουρκία με τα F35 κρατώντας ακόμα εκεί τον λόγο τους (λόγος Αμερικάνικος είναι αυτός) τους χορηγούν τα αναβαθμισμένα, και ισάξια των F35, F16! Έτσι τα χαρακτήρισαν …τότε σε εμάς. Και τέλος υποστήριξη ένταξιακών διαπραγματεύσεων Ε.Ε. με Τουρκία, και όλα μέλι/γάλα, φαινομενικά, ενώ συμβαίνει το εντελώς αντίθετο, αφού «όταν οι άνθρωποι σου θέλουν το κακό του δίνουν όψη ν αρέσει» δίδασκε ένας/κάποιος Καρυωτάκης που εξακολουθητικά δικαιώνεται.

Τέλος στο Βίλνιους και σε λίγη ώρα θα υπάρξει ανακοινωθέν από την εκεί συνάντηση Μητσοτάκη ( με ύφος πιλότου της Φόρμουλα 1) με τον Ερντογάν σε «κούφιες» υπερπροσφορές, αρκεί να μην γίνει δεκτή ουδεμία που θα θίγει ή έστω και που θα ακουμπά την Λωζάννη, διότι μόνον εκεί στοχεύει. Μή δήλωση εκ μέρους του Τούρκου περί απόλυτου σεβασμού αυτής, δεν βλάπτει. Σιγά που θα την κάνει, και κυρίως, σιγά που θα του ζητηθεί να την κάνει!!

Κουράγιο, και όλα τα «καλά» τώρα θ αρχίσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ