Τουρκία: Η MİT πρωτοστατεί στην εξόντωση χιλιάδων Κούρδων αυτονομιστών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότεροι από 1.300 τρομοκράτες (Κούρδοι αυτονομιστές του PKK) εξουδετερώθηκαν στις επιχειρήσεις του στρατιωτικού τμήματος των τουρκικών μυστικών πληροφοριών – MİT, οι οποίες  πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2018 και 2022, αναφέρει τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με το Ihlas Haber Ajansi, από τον Αύγουστο του 2018, η MİT έχει κάνει τη διαφορά στην τρέχουσα αντιτρομοκρατική αντίληψη της Τουρκίας, συνδυάζοντας αναλυτικές,  τεχνικές και επιχειρησιακές δυνατότητες και ικανότητες ανθρώπινων πληροφοριών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Με αυτή την αντίληψη, οι ηγέτες και τα εκτελεστικά στελέχη τρομοκρατικών οργανώσεων στοχοποιήθηκαν ανεξάρτητα από κατοικημένες ή αγροτικές περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες επιχειρήσεις εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων, εκτός των συνόρων της Τουρκίας,  στο Ιράκ και τη Συρία, τονίζει το δημοσίευμα.

Περισσότεροι από 140 κορυφαίοι και μεσαίοι ηγέτες και διευθυντικά στελέχη των Κούρδων αυτονομιστών, εξουδετερώθηκαν μεταξύ 2018-2022.

Στις επιχειρήσεις εξουδετερώθηκαν περισσότεροι από 1.300 τρομοκράτες. Την ίδια περίοδο, η MİT είχε μερίδιο στην εξουδετέρωση περισσότερων από 30 τρομοκρατών υψηλού και 250 μεσαίου επιπέδου στη χώρα μαζί με την Αστυνομία και τη Χωροφυλακή.

Τα δίκτυα της MİT έπαιξαν σημαντικό ρόλο

Οι πρόσφατες επιχειρήσεις της MİT ξεπέρασαν μερικές φορές τις γνωστές τεχνικές πληροφοριών.

Ακολουθώντας τα ανώτερα στελέχη του PKK με το τοπικό δίκτυο πληροφοριών που ίδρυσε, η MİT δεν αρκέστηκε στο να εντοπίσει ότι τα μέλη της οργάνωσης που ενεργούσαν μυστικά μέσω των πρακτόρων του πεδίου.

Τα «δίκτυα πληροφοριών», που δεν είχαν σύνδεση το ένα με το άλλο, έπληξαν τους τρομοκράτες όταν δεν το περίμεναν.

Η MİT, η οποία έστελνε περιοδικά τους πόρους της στο πεδίο στην περιοχή και άλλαζε συχνά την ομάδα της στην περιοχή, έκανε μεγάλο πλήγμα στις τρομοκρατικές οργανώσεις από τα «δίκτυα-φαντάσματα» που δρούσαν στα πατήματά τους.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι ο Τζελάλ Καγιά

Ένα παράδειγμα πρόσφατων επιχειρήσεων αυτού του είδους της MİT είναι η εξουδετέρωση του ιρακινού αξιωματικού πληροφοριών του PKK, Χασάν Κοντ Τζελάλ Καγιά, στην ύπαιθρο του Ιράκ/Σουλεϊμανίγιε.

Ο Χασάν Κοντ Τζελάλ Καγιά, ο οποίος ήταν ο υποκινητής της δράσης κατά την οποία ο Τούρκος διπλωμάτης Osman Köse μαρτύρησε στις 17/07/2019 στο Ιράκ/Ερμπίλ, δρούσε στο βόρειο Ιράκ εδώ και πολύ καιρό.

Η MİT, η οποίο έστελνε περιοδικά τους πόρους της στο πεδίο στην περιοχή και αποκτούσε πληροφορίες για τον Τζελάλ Καγιά, άλλαζε συχνά την ομάδα της στην περιοχή για να μην τραβήξει την προσοχή.

Χρησιμοποιήθηκαν «δίκτυα πληροφοριών», χωρίς να γνωρίζουν εντελώς το ένα το άλλο, και οι δραστηριότητες του Τζελάλ Καγιά παρακολουθούνταν βήμα προς βήμα. Προκειμένου να δοθεί ένα βαρύ πλήγμα στο δίκτυο πληροφοριών της οργάνωσης, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία όταν η MİT πάτησε την σκανδάλη την πιο κατάλληλη στιγμή. Ο Τζελάλ Καγιά εξουδετερώθηκε.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ