Τουρκικός κολοσσός κλωστοϋφαντουργίας, κλείνει το εργοστάσιο στη Σερβία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Jeanci, η οποία έχει σημαντικές επενδύσεις σε όλο τον κόσμο και είναι η πρώτη τουρκική εταιρεία κλωστοϋφαντουργίας που μεταφέρθηκε στη Σερβία πριν από 13 χρόνια, αποφάσισε να τερματίσει την παραγωγή της στη χώρα αυτή.

Ενώ οι τουρκικές κλωστοϋφαντουργικές εταιρείες πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις στην παγκόσμια αγορά, εντούτοις η Jeanci που απασχολεί 700 άτομα αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιό της στη Σερβία, προκαλώντας σοκ στους Σέρβους εργαζόμενους.

Η Jeanci Tekstil, η οποία άνοιξε το δρόμο για τη Σερβία ως η πρώτη τουρκική επένδυση ετοίμων ενδυμάτων και κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων το 2010, έθεσε τα θεμέλια για την παραγωγή στην πόλη Λέσκοβατς το 2010.

Ο Jeanci είχε κάνει τη Σερβία ευρωπαϊκή βάση για τους Τούρκους κατασκευαστές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Το κλείσιμό της είναι μια αρνητική κατάσταση τόσο για τους ντόπιους όσο και για την ίδια την εταιρεία και άλλες τουρκικές εταιρείες. Η Jeanci παρήγαγε επίσης για διάσημες μάρκες όπως οι παγκόσμιοι κολοσσοί Cavalli, Fearre και Versace.

Στην επιστολή που εστάλη στους εργαζόμενους αναφέρεται ότι  η εταιρεία με την πανδημική κρίση δεν κατάφερε να ορθοποδήσει και δεν μπορεί να πληρώσει τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Yeni Cag Gazetesi

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ