Επικεφαλής «Rosatom»: Πρέπει να είσαι εντελώς ηλίθιος για να ανατινάξεις έναν πυρηνικό σταθμό όπου εργάζονται 3.500 άνθρωποι σου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο επικεφαλής της ρωσικής πυρηνικής ενέργειας ‘Rosatom’, Αλεξέι Λιχάτσεφ, απέρριψε τις κατηγορίες ότι η Μόσχα σχεδιάζει να ανατινάξει τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια, μετέδωσε το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο -DPA.

«Πρέπει να είσαι εντελώς ηλίθιος για να προετοιμαστείς να ανατινάξεις ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας όπου 3.500 άνθρωποι σου εργάζονται καθημερινά», είπε ο Λιχάτσεφ σε συνέντευξή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή  της Ρωσικής Κρατικής Επιχείρησης Ενέργειας ‘Rosatom’, δημοσιεύθηκαν από τον ρεπόρτερ υποστηριχτή του Κρεμλίνου, Πάβελ Σαρούμπιν στο κανάλι του στο Telegram.

2 64

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορόζιε λίγο μετά την έναρξη του πολέμου που ξεκίνησε από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πριν από περισσότερους από 16 μήνες. Το εργοστάσιο έχει βομβαρδιστεί πολλές φορές, προκαλώντας διεθνείς φόβους για πυρηνική καταστροφή.

Για μήνες, η Μόσχα και το Κίεβο κατηγορούν μία την άλλη ότι θα προκαλέσουν σκόπιμα ένα ατύχημα στην πυρηνική εγκατάσταση – βομβαρδίζοντας ή βάζοντας ναρκοπέδιλα.

Στις αρχές αυτού του μήνα, οι κατηγορίες έφτασαν στο αποκορύφωμά τους και υποστηρίχθηκε ότι επίκειται επίθεση.

Σύμφωνα με τον Λιχάτσεφ, εν τω μεταξύ, η κατάσταση έχει ηρεμήσει επειδή οι συκοφαντικές κατηγορίες του Κιέβου διαψεύστηκαν με τη βοήθεια του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

Η ΔΟΑΕ, η οποία έχει παρατηρητές στο χώρο του πυρηνικού σταθμού, δήλωσε στο αποκορύφωμα της διαμάχης ότι δεν είδε σημάδια ναρκών.

 Την ίδια στιγμή, ωστόσο, διεθνείς πυρηνικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η τοποθεσία είχε ήδη ναρκοθετηθεί και δεν είχαν πρόσβαση σε όλα τα μέρη της, σημείωσε το DPA.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ