Η χειρουργική ογκολογία και η επίδρασή της στη θεραπεία του Καρκίνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πανελλαδικό περιοδικό «Πατρινόραμα-HELLENIC» πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα: «Η χειρουργική ογκολογία και η επίδρασή της στη θεραπεία του Καρκίνου» προς ενημέρωση του κοινού.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Αστήρ» Πάτρας, την Τετάρτη 12/07/23 στις 19:30υπό την αιγίδα της Π.Δ.Ε. και την στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας. Χαιρετισμό απηύθυναν: Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Παντελίδης που εκπροσώπησε τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο Χαράλαμπος Μπονάνος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Π.Δ.Ε. Μπίβιαν Σαμούρη, Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοια Δήμου Πατρέων.Dr Άννα Μαστοράκου Εκπρόσωπος του Ιατρικού συλλόγου Πάτρας .Παναγιώτης Τρίγκας Επιστημονικός Δ/της και Διευθύνων Σύμβουλος της Κλινικής //ΤΡΙΓΚΑΣ NEPHROS/ Γενεικός Χορηγός » Παπαχρυσανθάκη Λαμπρινή πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας.

Ομιλητές: Σπηλιώτης Ιωάννης – Χειρουργός Ογκολόγος, Διευθυντής Δ’ Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης -Ιατρικό Αθηνών. Dr Αντώνης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD Πνευμονολόγος/φυματιολόγος Ιατρός Πνευμονολογικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών Master Ογκολογία Θώρακος Πανεπιστημίου Αθηνών. Σαμψώνας Φώτιος Πνευμονολόγος – Φυματιωλός. Χριστόπουλος Πλάτων – Ψυχίατρος Την ημερίδα συντόνισε ο συνεργάτης του πανελλαδικού περιοδικού «Πατρινόραμα-HELLENIC» Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Ο Γιάννης Σπηλιώτης έχει στην πορεία του 11000 επεισόδια σε καρκινοπαθείς, ενώ ο Αντώνης Χριστόπουλος είναι μάχιμος ιατρός στο ελεύθερο επάγγελμα. Στην ημερίδα έγινε γνωστά νέα δεδομένα στη χειρουργική ογκολογία , σε μία εποχή , που ο καρκίνος χτυπάει όλο και πιο συχνά την πόρτα σε πολλές οικογένειες και της περιοχής μας.

Μέσα από την έγκυρη πληροφόρηση, από όλους όσοι συμμετείχαν στην ημερίδα καταξιωμένοι επιστήμονες και φορείς , βγήκαν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα για τις προληπτικές πρακτικές που θα βοηθήσουν να δημιουργηθούν οι βάσεις για να γίνει πιο ποιοτική η ζωή των καρκινοπαθών, αλλά και για την ενδυνάμωση των ανθρώπων που βρίσκονται στον περίγυρο των ανθρώπων που νοσούν ή νοσούν από την επάρατο. Ενώ δόθηκε η δυνατότητα στους ομιλητές να αναλύσουν σύντομα και περιεκτικά τις παθογένειες τους συστήματος υγείας, αλλά και όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο της υγείας.

Το συμπέρασμα ένα, χρειάζονται ανατροπές και συγκεκριμένα βήματα. Η έλλειψη εποπτείας , αξιολόγησης , ο εσωτερικός έλεγχος , η υπερπληθώρα ειδικών γιατρών που έχει ξεπεράσει έως και εκείνον της Ελβετίας, οι τεράστιες αναμονές , ο αγώνας δρόμου με τα ασθενοφόρα , η κάλυψη των υπαρκτών κενών. Ηταν μια σειρά θεμάτων που εθίγησαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ